Катастрофиралият край Вакарел автобус бил изправен, а шофьорът - отпочинал


Катастрофиралият край Вакарел автобус бил изправен, а шофьорът - отпочинал
Снимка: БТА
13 Април 2018, Петък


Вижте какво твърдят очевидци на инцидента и какво казват собственикът на фирмата превозвач и главният секретар на МВР

Автор: Десант

Движението по АМ „Тракия“ при км 27 в района на Вакарел в платното в посока Бургас се осъществява двупосочно заради тежкото пътнотранспортно произшествие с автобуса на „Юнион Ивкони", като трафикът се регулира от „Пътна полиция", съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура". 

Според GPS-а, автобусът е пътувал с 96 км/час. Информацията потвърди пред Нова телевизия собственикът на транспортната фирма Ивайло Константинов. По думите му, очевидци твърдят, че рейсът е бил изхвърлен от пътя от завъртял се на магистралата автомобил.

Имало е съприкосновение между лека кола и автобуса, преди той да разбие мантинелата и да влезе в канавката. Най-вероятно двете превозни средства са се ударили странично. Това потвърди и главният секретар на МВР Младен Маринов.

„До Сливен е пътувал друг шофьор. Пътниците също го потвърдиха. Шофьорът е застъпил от Сливен – младо момче на 30-32 години. Преди да застъпи в този автобус, е пътувал 2-3 часа, като преди това 3 дни е почивал”, добавя още Константинов.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски нареди да се извърши извънредна проверка на фирмата превозвач "Юнион Ивкони". На мястото на катастрофата  и в офиса на превозвача са изпратени екипи на ИА „Автомобилна администрация" (ИААА).

Автобусът се е движил по редовна линия Бургас-София, притежава валиден технически преглед (№ 15440515 от 6 февруари 2018 г.) и карта за допълнителен преглед. Превозното средство е с първа регистрация от 14 август 2017 г. и е в лиценза на превозвача "Юнион Ивкони". Водачът на автобуса притежава всички необходими документи за извършването на обществен превоз на пътници.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки