10 са загиналите в тежката катастрофа на АМ „Тракия” при Вакарел


10 са загиналите в тежката катастрофа на АМ „Тракия” при Вакарел
Снимка: бТВ
13 Април 2018, Петък


Автобусът се обърнал, след като е бил ударен от лек автомобил

Автор: Десант

Десет души са загинали при тежката катастрофа на АМ „Тракия“ при Вакарел. Според сигналите до Спешната помощ пострадалите са над 20, вкл. дете, съобщава бТВ.

Един от пострадалите разказа, че автомобил е ударил автобуса отстрани, при което шофьорът е изгубил контрол и автобусът е влязъл в канавката. „Шофьорът не направи нищо, с което да ни застраши“, категоричен беше мъжът.

На мястото на инцидента са изпратени 14 линейки, съобщиха за bTV от Центъра за Спешна медицинска помощ – София. Част от хората все още са в преобърнатия автобус и не може да бъде направена оценка на броя и сериозността на състоянието на ранените, казват от Спешната помощ.

Налага се пожарникари да разрязват ламарината, за да извадят хората.

Линейки са тръгнали от Ихтиман и Елин Пелин, както и от София. Ранените са откарвани в болница „Св. Анна (Окръжна болница), „Пирогов“ и ВМА. До 13:00 ч. в „Св. Анна“ са приети 12 пострадали с фрактури и открити порезни разни, трима са в шоково състояние.

Движението в участъка в посока София временно е спряно. На мястото на инцидента е предприета организация от пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи, съобщиха от МВР.

СДВР апелира шофьорите временно да използват за влизане в столицата маршрути различни от бул. „Цариградско шосе“, за да се осигури трасето за бързо преминаване на медицинските автомобили с пострадали от пътния инцидент.

На АМ „Тракия“ се е образувало километрично задръстване. МВР обяви обходнен маршрут от пътен възел „Ихтиман“ при км 34 по път I-8 Ихтиман – Вакарел, след което се продължава АМ „Тракия“. Алтернативният маршрут за движение е по път I-8 Ихтиман – Вакарел – Нови хан – София.

Катастрофиралият автобусът е на фирма „Юнион Ивкони“, изпълнявал е курс от Бургас за София. Министърът на транспорта Ивайло Московски ще разпореди проверка на превозвача.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на вътрешните работи Валентин Радев е отпътувал към мястото на тежкия пътен инцидент.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки