Един ден на Витоша с благотворителна цел


Един ден на Витоша с благотворителна цел
Снимки: ПП "Витоша"
13 Април 2018, Петък


Вижте какво включва едноименният щафетен супермаратон, който се провежда в подкрепа на хората с физически увреждания

Автор: Десант

В полунощ на 14 април ще бъде даден старт на скоростно изкачване на Витоша от Княжево до Копитото. С това ще започне щафетният супермаратон „Един ден на Витоша“, който се провежда в подкрепа на хората с физически увреждания.

Проявата включва също колоездене, гребане с каяк, проникване в пещера, ски алпинизъм, хендбайк, конна езда, парапланеризъм, скално катерене, издигане с балон, скок с бънджи...

Планината ще бъде обиколена за един ден чрез повече от 15 вида спортно-туристически дейности, в компанията на известни спортисти, споделено с хора с увреждания, уточняват организаторите от Спортен клуб „Вертикален свят“ и Природен парк „Витоша“.

Целта е да се съберат средства в помощ на кампанията „Избери, за да помогнеш“ за изграждане на алея за спорт за хора с увреждания в местността Игликина поляна.

Шосейното колоездене, ски спускането от Черни връх и пешеходният преход са отворени за всички желаещи да станат част от това уникално спортно събитие с благотворителна цел.

Щафетният супермаратон ще бъде заснет с няколко камери и ще послужи като основа за създаване на документален филм за Витоша и възможностите, които планината предоставя за спорт и туризъм.


Карта на Витоша с планираните активности



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки