НФСБ: Българските власти трябва да защитят нашия сънародник Желяз Андреев


НФСБ: Българските власти трябва да защитят нашия сънародник Желяз Андреев
11 Април 2018, Сряда


Той трябва да бъде освободен незабавно от ареста, където вече трети ден лежи невинен

Автор: Десант

Националният изпълнителен комитет на „Национален фронт за спасение на България“ излезе с декларация, с която настоява българските власти, включително съдебната, да защитят нашия сънародник Желяз Андреев и да не се поддават на външен натиск, независимо откъде идва той.

От патриотичната партия припомнят, че на 7 април той бе задържан от МВР в родния му град Добрич заради искане от страна на САЩ за екстрадирането му. Към Желяз има повдигнато обвинение от прокуратурата във Флорида за участие в заговор за нарушаване на ембаргото на Сирия и за измама към Съединените американски щати.

В периода май 2013 г. – април 2016 г. Желяз е служител в отдел „Продажби“ в българския офис на американската компания AW Tronics. Той е назначен на изпитателен срок и негово пряко служебно задължение е да предлага авиационни части на авиокомпании и сервизни центрове за самолети и хеликоптери от различни държави, сред които и на сирийската авиокомпания Syrian аir, без да подозира, че подобни сделки могат да се окажат нарушение на ембаргото, наложено от САЩ на Сирия.

Сирийските авиолинии са включени в списъка от клиенти на AW Tronics, на които Андреев е длъжен да представи услугите на компанията. Изборът на кои клиенти да се представят услугите не е по желание на продавачите и съответно Андреев не е имал свободата да решава на кого да представи услугите на дружеството и на кого – не.

Андреев е назначен на трудов договор по българското трудово законодателство с компания, регистрирана в България, с централен офис в САЩ. Той никога не е уведомяван, че работи по чуждо законодателство и следователно не е действал със съзнанието, че нарушава закон, камо ли закон на чужда държава. Още повече, компанията не е предоставила инструктаж на служителите си кои клиенти са потенциално рискови нито по българското, нито по американското законодателство.

България и САЩ са подписали договор за екстрадиция, ратифициран от българските власти през 2008 г. Според закона обаче "екстрадиция се допуска само когато деянието съставлява престъпление по българския закон и по закона на молещата държава".

Към момента на извършените продажби (септември 2013 г. - февруари 2014 г.) нито България, нито ЕС са наложили такова ембарго към Сирия. Тоест деянието, за което прокуратурата във Флорида обвинява Желяз Андреев, не е престъпление нито по българското, нито по европейското законодателство и екстрадирането му е недопустимо!

Няма доказателства, че Андреев е нарушил ембарго върху Сирия, най-малкото, защото такова ембарго България и дори Европа не е налагала.

Няма доказателства, че Андреев е фалшифицирал документи.

Няма доказателства, че Андреев е заговорничел срещу България или дори срещу САЩ.

Няма доказателства, че Андреев е нарушил който и да било български закон.

ПП „Национален Фронт за Спасение на България“ напомня на българскатапрокуратура и Министерство на вътрешните работи, че по Конституция те са задължени да защитават българските закони и граждани, а не да се превиват под натиск на чужда държава.

Желяз Андреев трябва да бъде освободен незабавно от ареста, където вече трети ден лежи невинен.

Българският съд трябва да отсъди безпристрастно дали е редно един български гражданин да бъде екстрадиран в чужда държава по безпочвени, скалъпени и нелепи обвинения и без да е нарушил нито един български закон? Ние вярваме, че не е!" - завършва декларацията на НФСБ, подписана от нейния председател Валери Симеонов и заместниците му Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Приятел на България
12.04.2018 10:49:43
0
0
Нека се смееме на румъснките националисти и агенти на външно разузнаване:
Вижте заглавието на една тяхна статия: "След историческото решение на ПНЛ (Национална Либерална Партия) за подкрепяне на обединението на Румъния с Молдова (всъщност това много вероятно събитие ще бъде по-правилно казано поглъщане на Молдова от Румъния и край на молдовската нация и народност), руската агентура в Букурещ, в нервна криза се е опитвала да направи ответно действие"
Има се предвид политическата партия УСР (Съюз - или, както се казва на "езика" от БЮРМ, "уния" - "Спасете Румъния!"), особено нейния председател Дан Барна.
http://rgnpress.ro/rgn_18/categorii/politic/27251-2018-03-19-11-17-40.html
Само няколко дни по-късно друг член на същата "предателска" партия УСР, депутатът Матей-Адриан Добровие е споменат от същата "агенция на румънците отвсякъде/из целия свят", тоест РГН като патриот който се интересува от статуса на молдовския език в Украйна. Никъде в статията не се казва че този Добровие е патриот или други положителни неща за него, обаче цитирането на интерпелацията му (в долната камара на румънския парламент за статуса на молдовския език в Украйна) означава че тези "журналисти", тоест националисти-разузнавачи се съгласяват с него и го одобряват. Изведнъж той престана да бъде "предател" за тях и дори заслужава да бъде цитиран като патриот който се интересува от унищожаването на молдовската нация и молдовски език в Украйна.
http://rgnpress.ro/rgn_18/categorii/politic/27395-2018-04-04-09-03-57.html
http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=51082&idl=1
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=21&cam=2&leg=2016
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=101&cam=2&leg=2016
Бележки:
1. Тази "новинарска агенция" РГН всъщност е медийна агентура на агенти от румънското външно разузнаване, това е "новинарска агентура" а не "новинарска агенция".
2. Тази румънска партия УСР наистина може да бъде руска агентура, обаче изглежда че разузнавачите от РГН си промениха мнението за тях.
3. Румйнското правителство се опитваше да накара Украйна насилствено да румънизира националното й молдовско малцинство като се оптиваше да принуди украинците повече да не признаят съществуването на молдовска нация/етничност/народност, да я раз-признаят, с "аргумента" че нямало молдовски език. Румънските власти поискаха от украинските повече да не признаят съществуването на молдовски език и да премахнат преподаването на този език на етническите молдовски ученици. Целта беше децата на етническите молдовани в Украйна да се убедят(с помощта на Украйна!!!) че, щом като те говорели румънски език (понеже нямало да им се преподаде на молдовски), те били румънци а не молдовани и молдовската етничност изобщо я нямало.
Очевидно обаче че австрийската нация съществува въпреки че няма австрийски език. Обаче не само че има молдовска нация, има и молдовски език (по образец на хърватски, черногорски и босненски езици).
След като претърпя неуспех румънците се оптиват да докажат на украинците че нямало молдовски език с "аргумента" че парламентът на Молдова е гласувало през декември 2017 решение за това че държавният език повече не е молдовски а румънски. Тоест румънците искат да кажат на украинците: вижте няма повече молдовски език, даже и молдовският парламент се съгласява с нас. Сега престанете с преподаването на молдовски език във вашите училища и позволете ни по този начин да румънизираме вашите етническо-молдовски граждани. С политическо решение обаче език не може да бъде ни отменен, ни създаден, така че молдовски език продължава да съществува, докато "македонски" "език" (тоест западно-българският литературен диалект в БЮРМ, бивша Пеония) продължава да не съществува.
4. Румъния е признала и националното си "македонско" малцинство, и русинското/рутенското а, в същото време, иска от Украйна повече да не признае молдовското й малцинство и молдовски език.
5. Тези хора, говорящите молдовски език в Украйна (особено в Одеско а и в област Черновци и в други области) наистина се самоопределят като етнически молдовани. Даже и в (още) независимата страна Молдова поне 70% от говорящите молдовски език (като майчин език, разбира се) са с етническо и национално молдовско съзнание.

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3408504/page/0/fpart/17/vc/1

https://www.mkd.mk/kolumni/politichka-korektnost-ili-istoriski-fakti-vo-odnosot-so-bugarija

Може и да не е сърбин. Сръбските имена се използват от пеонците (тоест от неосъзнатите българи в БЮРМ, от т.н. "македонци") за кръщаване техните деца толкова често както вие кръщавате вашите с руски собствени имена.
Коренът Живан- на презимето му Живановски мисля че е само сръбско (и черногорско/хърватско може би, и словеснко може би) и не и българско (тоест не е общо-южнославянско). Презимето Живанович доста често се среща при сърбите. Той е или чист сърбин или наполовина сърбин, наполовина българин (предател).
Цитат от него:
"Иако, според потеклото, како што пишува професорот Томислав Шуниќ"
Този Томислав Шунич е хърватин.
Така че има 3 възможности: или ЖиваноФски чист (неосъзнат/предателски) българин обаче и югославист, не само македонист,
или
той е наполовина/"чист" сърбин и се опитва да го криже цитирайки хърватин за да не бъде критикуван от българите (независимо дали от България или осъзнати българи патриоти от БЮРМ) че ви ненавижда и пише анти-български глупости поради етническия му произход,
или
е (поне частично) сърбин и се опитва да докаже толерантността му към хърватите цитирайки хърватин за да бъде по-убедителен (пред македонисти а и пред българи) в написаните от него българофобски глупости.
1
4ITATEL
11.04.2018 12:10:57
1
0
KAKVO STANA S PRINTZIPA NA ,,SVOBODNATA TARGOVIJA,,?!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки