Музеят на авиацията в Пловдив с вход свободен


Музеят на авиацията в Пловдив с вход свободен
11 Април 2018, Сряда


Вижте каква специална програма е подготвил още филиалът на Националния военноисторически музей за Международния ден на авиацията и космонавтиката

Автор: Десант

На 12 април (четвъртък) филиалът на Националния военноисторически музей –  Музеят на авиацията в Пловдив, ще отбележи Международния ден на авиацията и космонавтиката с Ден на отворени врати от 9.00 до 17.00 часа и специална програма.

Една от главните атракции за любителите на авиацията ще бъде свободният достъп до кабините на самолети МиГ-21 и Ми-24, а малки и големи ще научат интересни факти за живота в космоса.

В образователната инициатива „Космическо  училище“ гостите на музея ще разберат как с помощта на аерокосмически и геоинформационни данни може да се документира, опазва и изследва културно-историческото наследство.

Проф. Георги Сотиров ще им разкаже за българското участие в усвояването на космоса, а представител на Института по криобиология и хранителни технологии ще запознае публиката как се произвежда космическа храна и как може да я използваме в ежедневието си. 

Събитието се организира със съдействието на Институт за космически изследвания и технологии – БАН, Селскостопанска академия – Институт по криобиология и хранителни технологии – София, Българско астронавтическо дружество – клон Пловдив, 24 авиационна база – Крумово, Сдружение „Славянски свят“, СОСЗР –Пловдив.

Ето и програмата на музея по часове:

10.30 ч. – Тържествен строй на военнослужещите от 24 Авиационна база и поднасяне на цветя на Паметника на загиналите летци
10.30 до 16.00 ч. – Свободен достъп до кабините на МиГ-21 и Ми-24
11.00 ч. – Образователна инициатива  „Космическо  училище“  – „ Документиране и опазване на културно-историческото наследство с помощта на аерокосмически и геоинформационни данни и технологии на примера Средновековна Плиска“ – гл.ас. д-р Стефан Стаменов
11.45 ч. – „Космическата храна – нова алтернатива за функционално хранене в нашето ежедневие“ – Николай Солаков
12.30 ч. – Българското участие в усвояването на Космоса - д.т.н. проф. Георги Сотиров


В категории: Новини , Духовни средища

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки