Изписаха отровената Юлия Скрипал от болница, охраняват я на тайно място


Изписаха отровената Юлия Скрипал от болница, охраняват я на тайно място
10 Април 2018, Вторник


Случаят ”Скрипал” започна на 4 март, когато бившият полковник от ГРУ, осъден в Русия за шпионаж в полза на Великобритания, и неговата дъщеря Юлия бяха изложени на въздействието на невропаралитичен газ

Автор: Десант

Юлия Скрипал - жената, отровена заедно с баща си Сергей Скрипал с нервнопаралитично вещество в Солсбъри - е изписана от болницата в британския град, съобщи официално медицинският директор на лечебното заведение, цитиран от световните агенции.

"Вече изписахме Юлия", каза пред репортери Кристин Бланшар, медицински директор на Окръжната болница в Солсбъри. "При баща й също има добър напредък. В петък обявих, че той вече не е в критично състояние. Макар и да се възстановява по-бавно от Юлия, се надяваме и той да може да напусне болницата, когато моментът за това бъде подходящ."

Бланшар заяви, че Юлия Скрипал напуснала болницата снощи, след като реагирала "изключително добре" на лечението.

След като беше изписана от болницата, тя беше отведена на сигурно място, твърди BBC, цитирана от БТА.

В петък лекарите заявиха, че здравословното състояние на бившия полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия се е подобрило значително. Миналата седмица Юлия Скрипал разпространи изявление, в което посочва, че здравето й от ден на ден укрепва.

Случаят ”Скрипал” започна на 4 март, когато бившият полковник от ГРУ, осъден в Русия за шпионаж в полза на Великобритания, и неговата дъщеря Юлия бяха изложени на въздействието на невропаралитичен газ.

От Лондон твърдят, че той е разработен в Русия и на тази основа се заключи, че Москва е отговорна за случилото се.

Руската страна категорично отхвърли обвиненията, посочвайки, че програмата за разработването на подобен вид газ не е съществувала нито в СССР, нито в Русия. Великобритания изгони 23-ма руски дипломати и предприе други антируски мерки, след което Москва отговори, изгонвайки същия брой служители на британското посолство.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки