След провалена почивка във Велинград: Измамените туристи останаха с празни джобове


След провалена почивка във Велинград: Измамените туристи останаха с празни джобове
09 Април 2018, Понеделник


На недоволните клиенти им бе обещано, че ще си получат парите обратно през сайта, през който са направили резервацията за ваканцията си, но...

Автор: Десант

Туристи останаха с празни джобове и очаквания да получат парите си след провалена почивка във Велинград. Става дума за група от около 20 души, сред които и деца, които напуснаха хотел посред нощ, заради мизерни условия, пише Нова телевизия.

Туристи останаха разочаровани и празни джобове след провалена почивка във Велинград. Преди дни група от около 20 души напусна хотел поради мизерни условия. На недоволните клиенти им бе обещано, че ще си получат парите обратно през сайта, през който са направили резервацията за ваканцията си. Това не се е случило и до днес.

„Контактите измъкнати. Водата тече. Дадоха ми парцал сама да си забърсвам банята. Казаха, че знаят за проблема, но „какво да направят. Ето ви една гъба. Чистете си“, разказа една от потърпевшите Пенка Попова.

„Беше пълен ужас“, „стаята не беше почистена“, „мръсни чаршафи и калъфки, навсякъде прашно“, оплакаха се други потърпевши от лошото отношение на хотела.

Клиентите си закупили ваучери за ол инклузив почивката от сайта за промоции „Оферти топ 20“. Те платили по 920 лева за 3-дневната почивка.

На някои от потърпевшите било обещано, че могат да се настанят в хотела с кучето си, но това не се случило. „Получихме бележки, че парите ни за неползваните нощувки ще ни бъдат върнати. От „Оферти топ 20“, но това не се случи“, разказва още Попова.

Седмица по-късно парите на потърпевшките все още не са върнати, като сайт и хотел се обвиняват взаимно. „Опитахме се отново да се свържем с хотела, със сайта, от който закупихме ваучърите, но все още нямаме връщане на парите, както беше обещано“, каза една от потърпевшите. Те се заричат повече да не почиват в България.

"От миналата седмица работим по този случай. Целта е са да бъдат заличени максимално неприятностите, които са претърпели тези хора и преди всичко да получат обратно парите си, каквото обещание хотелиерът даде. И за част от туристите то е спазено. Допускам, че благодарение на нашата намеса, още след празниците, ще се предприемат действия и те ще си получат парите обратно”.

Така коментира в ефира на Нова телевизия председателят на Комисията за защитана потребителите Димитър Маргаритов случаят с провалената почивка на български туристи във Велинград.

По думите му хотелът бил проверяван и преди, като и тогава условията за добра хигиена не отговаряли на изискванията.

„Очевидно това е проблемен обект. Тук ще бъдат съставени актове, най-малкото два на брой, от гледна точка на несъвпадането на категоризацията с това, което се предоставя като услуги. Глобите варират от 1000 до 5000 лв. като ние някъде по средата фиксираме санкцията”, добави Маргаритов като поясни, че хотелът не може да бъде затворен и единствено подлежи на финансова санкция от страна на Комисията за защита на потребителите.

Недоволният турист може да направи снимка и да изиска да се направи протокол, който да се подпише от хотела, особено ако става въпрос за голяма група, посъветва Маргаритов.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
въпроси
09.04.2018 09:46:38
0
0
Ами надяваме се медийте, туристите и туристките и гражданите да не се обличат като фусти, също. Елементарно е, на никого не отива да бъде/прави на фуста, нали. Или са регулират нещата по друг начин за кандидатите и кандидатките.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки