От МВР проверяват втори сигнал за пътници, влезли свободно в страната ни през Летище София


От МВР проверяват втори сигнал за пътници, влезли свободно в страната ни през Летище София
Снимка: Economic.bg
03 Април 2018, Вторник


Вижте с какво граничните полицаи се оправдали защо не са на мястото си

Автор: Десант

След като на 20 март през Летище София в България свободно влязоха над 40 пътници, пристигнали с полет от Франция, Нова телевизия съобщи за втори такъв случай.

Медията се позовава на съобщение на Георг Тупарев във "Фейсбук". Мъжът разказва, че на 27 март пристигнал с полет от Амстердам. На пунктовете за проверка нямало нито един граничен полицай и затова десетина души влезли свободно в страната ни. Той самият бил проверен, защото граничарите се появили бързо.

Като причина за забавянето те обяснили грешна информация за кацането на самолета.

"Досега ми докладваха, че всичко това не е съвсем вярно. Всичко това, което ми написаха и на мен. Аз имам информация от социалните мрежи. Нямало ги там, дошли накрая, пък на таблото пишело, че самолетът още не е кацнал. Всичко това го проверяваме, това мога да ви отговоря в момента. Хората се притесняват винаги, нещата им се виждат едни, а те се оказват други, но го проверяваме сигнала", коментира сигнала вътрешният министър Валентин Радев.

Припомняме, че самият ​летищен оператор - „Летище София“ ЕАД не осъществява функции, свързани с паспортно-визов контрол на пътниците, преминаващи през аеропорта, както и не извършва проверка на сигурност на пристигащи пътници, съответно не е отговорен за допускането им на територията на Република България. Това е работа на служби към МВР.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки