Прокуратурата образува досъдебно производство за неизгодните ваксини


Прокуратурата образува досъдебно производство за неизгодните ваксини
02 Април 2018, Понеделник


Обвинителният акт за извършени престъпления по служба и безстопанственост бе внесен на 12 март

Автор: Десант

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за това, че за времето от 2008 г. до 2014 г. при условието на продължавано престъпление длъжностни лица от „Бул Био – НЦЗПБ“ ЕООД са сключили неизгодни сделки с дружество „Интервакс“, Канада за производство и разпространение на ваксина „БЦЖ“ и от това са произлезли значителни вреди за „Бул Био – НЦЗПБ“ ЕООД – престъпление по чл.220, ал.1, вр.чл.26, ал.1 от НК.

Наказателното производство е образувано по отделени материали от досъдебното производство, свързано с разследването по дарените през 2015 г. 5 000 000 дози ваксина „БЦЖ“ от Министерство на здравеопазването на Република България на Министерство на здравеопазването на Република Турция.  

Предмет на разследване са всички сключени договори и анекси към тях с дружество „Интервакс“, Канада, притежаващо ексклузивни права за разпространението на ваксина „БЦЖ“ в целия свят, както и установяване на причинените вреди за българското дружество.

Припомняме, че на 12 март в Специализирания наказателен съд беше внесен обвинителен акт срещу бившия здравен министър Петър Москов, заместник-министъра на здравеопазването Адам Персенски, управителя на „Бул Био – НЦЗПБ“ ЕООД Любомир Димитров, ръководител „Производство“ Росен Алексиев и ръководител отдел „Качествен контрол“ Юлияна Ценкова за извършени престъпления по служба и безстопанственост.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки