Посланикът ни в Москва ще се върне в руската столица


Посланикът ни в Москва ще се върне в руската столица
Снимка: Пресцентър на МС
30 Март 2018, Петък


Страната ни няма да гони дипломатите си от Русия заради случая Скрипал

Автор: Десант

България няма да гони руски дипломати заради случая Скрипал. Посланикът ни в Русия Бойко Коцев, който бе извикан за консултации у нас, след празниците по Великден ще се завърне в Москва.

Това обяви премиерът Бойко Борисов след днешното заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Той допълни, че на 8 април в руската столица ще се открие изложба на Светлин Русев. 

С моето гласуване в Съвета на ЕС 28-те държави дадохме глас за извикване на консултации за посланика на ЕС в Москва, досега съм провел няколко разговора с него. Показахме своята пълна солидарност към Великобритания" - изтъкна още министър-председателят.

Борисов допълни, че страната ни трябва да запази както канала на комуникация с Турция, така и да направи същото и с Русия.


В категории: Политика , Новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Приятел на България
31.03.2018 15:14:05
0
0
Така, "македонците", тоест славяните от територията на БЮРМ (повечето от която съвпада с античната Пеония) са си българи, обаче украинците не са руснаци. Киевска Рус, първата държава на източните славяни е била на територията на днешна Украйна, откъдето етнонимът "русин" се разпространява и в днешна Русия, където до тогава славяните бяха имали само регионални, племенни имена (освен името "славянин", разбира се). После украинците са го изоставили а руснаците не. Впоследствие руснаците започнаха да проявят претенции към Украйна с "аргумента" че те са истинските потомци на Киевска Рус.
БЮРМ нямат никакво право за името "Македония", точно както и Турция няма никакво право за това име. Знае се че по определено време, "Македония" беше името на територията около Одрин, тоест в днешна Турция.
Украински език отдавна не е диалект на руския. Тоест руски език отдавна не е диалект украински.
Речникът, лексикът му има повече общи думи с полски език, отколкото с руски но най-вече прилича беларуския речник.
По този критерий, български език е руски диалект.
http://www.ukrhistory.narod.ru/texts/miller-finish.htm
"Уже в 1905 г. Российская академия наук признала украинский самостоятельным развитым языком, а не наречием русского, как официально на тот момент считалось, после 1917 г. только в среде эмиграции некоторые упрямцы сохраняли приверженность концепции большой русской нации в ее чистом виде."
Това е мнението на руските учени. Мнението на самите украинци беше че те са отделен народ много преди 1878 г., когато руската царска войска съставена предимно от украинци (дали в абсолютно или релативно мнозинство не знам и няма релевантност) от Одеска и други украински области, освобождава част от българите.
2
Приятел на България
31.03.2018 04:25:25
0
0
"Разбира се" че Румънската Национална Телевизия не прави репортаж за румънците в Сърбия и ужасното им положение а винаги се е интересувала само от румънците в Молдова, Украйна, България (това са страните съдържащи територии от бившата велика румъния) и, в по-малка степен, Унгария. А сега от косоварите. А защо се интересува тази институция от румънците в Унгария? Защото унгарците имат (основани) териториални претенции към Румъния. Също Приднестровието което не е било част от Велика Румъния обект на нейния интерес.
1
Приятел на България
31.03.2018 04:05:42
0
0
Нещо забавно и "тревожно" от Румъния: вчера, 30.03.2018 беше излъчен репортаж или документарче по Националната Румънска Телевизия, 1. канал (ТВР1), в рамките на предаването Пулсул Зилей (Пулсът на деня) за косово-албанските ислямисти които се сражават в Сирия като членове на Ислямска държава и Ал-Кайда (Ал-Нусра). Репортажът беше с много отрицателно отношение към тези албански ислямисти а за косовските власти подтекстът беше че не правят нищо за да предотвратят разпространяването на ислямизма сред техните граждани. Очевидно става въпрос за румънско отмъщение за това че Албания и Косово застанаха зад България.
Изводи?
1. Румъния никак не се е примирила с "българската кражба на Южна Добруджа" и най-вероятно никога няма да го направи докато не бъде териториално наказана, тоест докато не изгуби още земи.
2. България трябва да положи всички възможни за нея усилия за Гърция да не стане неин враг и съюзник на Румъния. Румъния претендира от Гърция да признае нейното "румънско малцинство". Не само че позицията на Гърция (а и на България и Франция) е че не могат да се признаят "национални малцинства", понеже това би означавало отдаване колективни (етнически) права но в Гърция няма нито "румънско етническо малцинство", нито "румънска общност", с изключение на малък брой гастарбайтери. Там има аромуни които са романизирани (не румънизирани!) гърци и които се самоопределят или като гърци, или като аромуни не-румънци (или не-румънски аромуни). Те говорят самостоятелен романски език, които е много по-различен от румънския отколкото български е от т.н. "македонски". Дори РУСински език (всъщност украински диалект) прилича повече на белаРУСки отколкото АРОМунския на РУМънски. Тоест има 2 различни, отделни народа въпреки че имената/етнонимите им съдържат и двете корена "рус-" и въпреки близостта на съответните езици.
Как така признаването на национално малцинство означава даване колективни права? Например: след признаването на албанското национално малцинство в БЮРМ ("Македония") се създадоха етнически албански партии, 3-4 на брой (може и да греша точния брой, може би те са 5-6, няма значение). В БЮРМ има 5-600 000 етнически албанци, тоест няма 5-600 000 етнически албански политически партии, тоест всяка една от тях представлява интересите на повече от един етнически албанец (зависи от партията), тоест албанците са представлявани колективно, тоест имат колективни етнически права.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки