По данни „Алфа рисърч” към момента патриотите изпреварват ДПС по подкрепа


По данни „Алфа рисърч” към момента патриотите изпреварват ДПС по подкрепа
Графика: Алфа рисърч
29 Март 2018, Четвъртък


ГЕРБ отбелязва лек спад в обществената подкрепа, но въпреки това запазва мястото си на първа политическа сила

Автор: Дина Харизанова

За трите месеца от началото на година ГЕРБ отбелязва лек спад в обществената подкрепа, но въпреки това запазва мястото си на първа политическа сила с подкрепа от 23,1% от всички избиратели. С 20,5% левицата скъсява дистанцията с партията на Бойко Борисов, но не толкова заради електорален ръст, а заради спада на основния политически опонент.

Това показват данни от последното проучване на "Алфа рисърч". 

От тях става ясно, че към момента „Обединени патриоти" изпреварват ДПС по електорална подкрепа и се нареждат на трето място като политическа сила.

При ДПС, както и при "Воля", съществени промени не се наблюдават. Прогнозите за ДПС са за 5,1% подкрепа, а за партията на Веселин Марешки – 2%. Това означава, че според проучването "Воля" не би могла да прекрачи прага за влизане в парламента, ако изборите бяха днес.

„Твърде ниска, вероятно дори наказателно ниска, остава подкрепата за фрагментираната извънпарламентарна десница. Всяка една от партиите събира между 0,6% 1,8%, обобщават от „Алфа рисърч”.

Регулярното тримесечно проучване на социологическата агенция е проведено в периода 15 – 24 март 2018 г. сред 1025 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица.


В категории: Новини , Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
.....
29.03.2018 19:49:37
0
0
Добре че има ТВ Скат, в. Десант; може и с някои критики за едни или други, но в уважение на ....
1
въпроси
29.03.2018 19:41:04
0
0
Здравейте в. Десант.
Понеже играта с омразата продължава толкова години! За това пиша. Може да се нарече, за да се подчертае по-добре за спекулацията с Омразата! Де факто всичко се оставя на ... лъжата, игра с омразата и логично, пълна деградация. Учудващо е, че не се прояви чувство за ред, за способност за някаква организация. И който предлага, е способен на такива висши умствени дейнасти....(само като предложение, без никакви заявки за намеса!; те и действително липсват - знаеме, че сме над нивата, на които се дава изява; а и имаме страшно много задачи ....не представлява интерес да се включваме, освен само някъде, за да помогнеме; ако така го преценяват; навсякъде се ходи само с покана!) Но дали защото става въпрос за закон (не нещо друго, а само Закон) Се разиграва играта на омраза. Местата са все по-мръсни, по-прашни и по-развалени във всякакъв смисъл! Разбира се, играта с омразата е най-лесна. нито се иска да се мисли )и може), нито да се работи!!! Каквито и да са вътре нещата - заключението е липса на способност за организация, някакъв ред и дисциплина. А това в свободните държави и инициатива, е нещо без което не могат да съществуват!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки