Радио Би Би Си излъчи концерт на Софийския свещенически хор


Радио Би Би Си излъчи концерт на Софийския свещенически хор
Снимка: Българска патриаршия
29 Март 2018, Четвъртък


С неговите изпълнения е закрита осемчасовата програма в нощта след празника Благовещение, когато за католическия свят през тази година започва Страстната седмица

Автор: Десант

В нощта след празника Благовещение, когато за католическия свят през тази година започва Страстната седмица, по радио Би Би Си 3 и други радиостанции по света се излъчи част от концерта на Софийския свещенически хор с диригент иконом Кирил Попов, състоял се на 15 март 2018 г. в старинния столичен храм „Св. София“ с участието на ставрофорен иконом Ангел Ангелов – водещ и протодякон Иван Петков - солист.

Това се похвалиха от Светия синод и уточниха, че този духовен концерт се организира от Софийската света митрополия и Българското национално радио (БНР) с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрполит Неофит. Записът е реализират от екип на БНР във връзка с неговото излъчване в програмите на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) – „Евровизия“ по случай светлите празници.

Свещеническият хор е имал честта да бъде определен от екипа на радио Би Би Си да закрие цялата програма от осем часа и половина. От Светия синод изтъкват, че останалите участници в концерта са били от най-голяма класа: Немският симфоничен оркестър Берлин с хор и солисти с диригент Робин Тикати, Холандският Кралски Концертгебау оркестър с хор и солисти с диригент Тон Копман, BBC Singers, съвметно с хора при катедралата в Гилфорд с диригент Бари Роуз и др.

Целият концерт на свещеническия хор ще се излъчи на 4 април от 23.00 ч. по програма "Христо Ботев" на БНР в предаването "Кантате юбилате".


В категории: Духовни средища , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки