Бойко Борисов разпореди на посланика ни в Москва да се прибере в София


Бойко Борисов разпореди на посланика ни в Москва да се прибере в София
Бойко Коцев
27 Март 2018, Вторник


Премиерът е провел преди това телефонен разговор в Бойко Коцев. Вижте какво са обсъждали

Автор: Десант

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с извънредния и пълномощен посланик на България в Руската федерация Бойко Коцев, съобщават от правителствения пресцентър.

Оттам уточняват, че двамата са обсъдили случая „Скрипал“, както и реакциите по него в Русия, в Европейския съюз и на международната общност.

Премиерът Борисов е разпоредил на посланик Коцев да се прибере в София за консултации с българското правителство.

Припомняме, че редица страни от Евросъюза, както и САЩ, решиха да експулсират руски дипломати заради отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Публикации в западни медии наредиха и името на нашата страна сред възможните двадесетина страни, които се канят да сторят това. От нашето външно министерство обаче през миналата седмица заявиха категорично, че поне за сега няма взето такова решение от нашите държавни мъже.


В категории: Новини , Политика

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Приятел на България
29.03.2018 07:42:38
0
0
Подкрепа за Украйна за да се спре румънизирането на тамошните молдовани. Как да няма молдовски език когато има босненски, черногорски и хърватски езици? Румънците се опитват да асимилират украинските молдовани, включително чрез заплахи към Украйна.
В същото време Румъния признава русинското си национално малцинство като различен от украинското, а и "македонското" като различен от българско.
В Украйна има хора с молдовско етническо самоопределение. Те имат право и да нарекат своя език "молдовски език", по образец на босняците и черногорците. Това че има австрийска нация но няма австрийски език не означава че няма молдовски език. Не само че има молдовска нация, има и молдовски език.
Русините/рутенците са украинци. Те говорят украински диалект. Руската академия на "науките" когато е признала съществуването на русински "език" през 1992 г. е го направило поради своите анти-украински настроения, а не по научни причини.
3
Приятел на България
29.03.2018 06:26:57
0
0
Ако Сърбия започне война против Косово трябва да сте в състояние да си върнете Поморавието и, може би, по-голямата част от БЮРМ ("Македония"), тоест не-албанската. Румъния, Турция (а и Гърция) няма как да ви нападнат защото са съ-членки в НАТО. А може би, ще имате активна военна подкрепа от Хърватско, Унгария, Черна Гора, Босна и Херцеговина и със сигурност Албания. Гораните в Косово трябва да бъдат признати за българи, подобно на гораните в Албания. В Молдова трябва да се създаде автономна българска област, по образец на автономната Гагаузия.
Трябва да се предприемат много по-активни мерки за де-турцизацията на помаците.
Приказките с териториалното обединяване на Албания с Турция през териториите на БЮРМ и България (мюсюлманска дъга на Чавушоглу или Чавушолу или каквото и да се казва асимилираният българин/грък/албанец/и т.н.) са само сънища. Има стотици километри разстояние между последното, най-източно мюсюлманско село в БЮРМ и първото, най-западно в България. Разбира се, това важи за 2018 г. Това, че в бъдещето мюсюлманите в БЮРМ ще разширят своята територия до границата с България, възможно е но не е сигурно, нито дори вероятно. А албанците със сигурност не искат да се върнат отново под папука на турски султан. В такъв случай те ще трябват да учат турски език, дори да изоставят албанския си майчин език а и мюсюлманските албанци със сигурност ще бъдат принудени от турците да убият или поне да угнетяват своите християнски братя, нещо което те никога няма да го приемат.
2
Asen Karamfilov
29.03.2018 02:02:46
0
0
Не съм много на"Ти" с политиката,но тези задявки на премиера с Ердоган биха отприщили "непремерен" ход на Б.Б. и тогава Народа ще отприщи гнева си и нито НАТО,нито Европейския контингент ще са в състояние да "тушират"напрежението........
1
Приятел на България
28.03.2018 07:55:28
0
0
Съюзничката на България, тоест Унгария (уж русофилска страна) е взела решение да изгони руски дипломат. Вие защо не го направите?
А и "Македония", тоест БЮРМ направи същото, докато България и Гърция не.
"Македонското" правителство очевидно иска подкрепа от Запада против Гърция, а и срещу България. Най-вероятно представителите му ще кажат на западняците, американски и европейски: вижте колко лоялни сме ние към вас докато лошите Гърция и България са толкова про-руски настроени. Помогнете ни срещу тези 2 държави!
Този вид на пропаганда отдавна и много пъти е използван от Румъния против България, а може би и против Гърция. С какъв успех, не знам.
Например, при случая с натиска над България да затвори реакторите на АЕЦ Козлодуй.
Например, при случая с натиска над България да затвори реакторите на АЕЦ Козлодуй. Истинско е че там интересите на някои страни от Запада съвпадаха с румънските, така че не моога да кажа с какъв успех румънците използват този пропаганден "аргумент" против България.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки