Франция отдава национална почит на загиналия полицай Арно Белтрам


Франция отдава национална почит на загиналия полицай Арно Белтрам
25 Март 2018, Неделя


45-годишният подполковник пожертва собствения си живот, за да спаси този на заложничка в Треб

Автор: Десант

Национална почит ще бъде отдадена на полицая, който беше убит, след като се смени със заложничка във Франция. Решението беше взето на извънредното заседание на съвета за отбраната, свикан от президента Еманюел Макрон.

45-годишният подполковник от жандармерията е бил сред първите, отзовали се на сигнала за нападение в супермаркета в градчето Треб.

Името на Арно Белтрам завинаги ще свързва с героизъм и саможертва във Франция. От 2003 г. той е част от елитните полицейски спецчасти, служил е и в Ирак. По ирония на съдбата, само преди месеци участва в обучение, в което се разиграва заложническа криза в супермаркет.

След като става заложник, оставя телефона си включен, за да могат полицаите да знаят какво се случва вътре. Когато чуват стрелба, спецчастите атакуват. Атентаторът е ликвидиран, но не и преди да простреля Белтрам смъртоносно.

Близките му не са изненадани от постъпката му. Описват го като човек, готов на всичко в името на другите. Според майка му би ѝ отвърнал "просто си вършех работата".


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки