От понеделник: БДЖ пуска предварителна продажба на билети за Великден


От понеделник: БДЖ пуска предварителна продажба на билети за Великден
Ключови думи: Великден, БДЖ, билети, влакове
25 Март 2018, Неделя


По този начин се дава възможност на клиентите да планират предварително своите пътувания

Автор: Десант

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на Великденските празници. Продажбата на билетите започва от утре, 26 март, понеделник, съобщава news.bg.

Покрай празници БДЖ има практиката да удължава обичайния срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове. По принцип срокът за предварителна продажба е 5 дни. Покрай великденските празници обаче срокът ще се удължи до 15 дни.

По този начин се дава възможност на клиентите да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак, посочват от дружеството.

Предварителната продажба на билети ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната през периода от 26 март до 9 април.

За празничните дни БДЖ предвижда и да осигури и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

От железницата напомнят и че за определени влакове може да се закупят билети и онлайн. Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз, лесен и модерен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява и възможност за визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак.

Разплащането става по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки