Специалист: Местенето на стрелките води до проблеми за човешкия организъм


Специалист: Местенето на стрелките води до проблеми за човешкия организъм
24 Март 2018, Събота


Вижте какви може да са последствията

Автор: Десант

Всяка смяна на времето и преместването на стрелките на часовника, независимо дали напред или назад, води до проблеми на човешкия организъм, а сънят е само едно от нещата, на които това се отразява, заяви в ефира на БългаияOnAIR акад. д-р Иван Миланов. Той категорично се обяви против преминаването от лятно към зимно часово време и обратно.

За съжаление, поради ниска здравна култура, малко хора търсят специалист при проблеми със съня. А при преглед може да бъде установена сънна апнея. Това заболяване, ако не се контролира, може да доведе до влошено кръвоснабдяване и дори инсулт, предупреждава д-р Миланов.

С напредването на възрастта все повече хора страдат от апнея, посочи той и уточни, че най-често тя се забелязва при хора с наднормено тегло и къс врат. Тя е изключително опасна за шофьорите, защото те заспиват докато карат.

Припомняме, че днес - 25 март, в 3 часа през нощта, се въвежда лятното часово време, а връщането на стрелките назад ще стане на 28 октомври в 4 часа през нощта.

През февруари евродепутати призоваха Европейската комисия да предложи премахване на смяната между лятно и зимно часово време, която се извършва два пъти годишно.

На свое заседание ЕП реши да се направи задълбочена оценка на влиянието върху човешкото здраве на въртенето на часовниковите стрелки напред-назад по циферблата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки