Започва акция „Купи и сподели“ в помощ на най-възрастните


Започва акция „Купи и сподели“ в помощ на най-възрастните
23 Март 2018, Петък


Кампанията за набиране на продукти за пенсионери е под егидата на омбудсмана Мая Манолова

Автор: Десант

Омбудсманът Мая Манолова приканва на 24 март, в събота, столичани да купят и дарят хранителни продукти за възрастни хора, които няма да получат надбавка върху великденските си пенсии.

Акцията на Манолова, наречена „Купи и сподели“ е част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира за трета поредна година под нейния патронаж.

При предишните две години бяха събрани над два милиона лева в пари и хранителни продукти, с които бяха зарадвани десетки хиляди български пенсионери.  

Доброволците на „Великден за всеки“ от Български Червен кръст и други организации ще оказват съдействие на всички, които решат да подкрепят благородната кауза.

От днес акцията „Купи и сподели“ се провежда в 44 магазина в 13 града на страната. По традиция се реализира в двете последователни седмици преди Великден, в дните от петък до неделя (23-25 март 2018 г. и 30 март - 1 април 2018 г.), в партньорство с три от най-мащабните хранителни вериги в страната като към тях по места се присъединяват и други големи супермаркети.

Кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ може да бъде подкрепена с финансови средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст:

        IBAN: BG53UNCR70001522802795
        Банков код: UNCRBGSF
        Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС
        Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –
       http://www.redcross.bg

Средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите, определени по списъци на НОИ, ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна. (Кои са те, вижте тук)

Възрастните хора ще получават своите ваучери с месечната си пенсия в централните пощенски клонове по места. Със съдействието на социалния патронаж по общини в седмицата преди Великден ще се раздават събраните хранителни продукти на социално слаби и бедни хора.

Списъците на пенсионерите, които ще получат ваучери ще бъдат публикувани на Интернет страницата на Омбудсмана и Български Червен кръст, на два транша – преди Великден и преди Гергьовден.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки