Шокиращо: Училище в родопско село без часове по физическо, рисуване и музика


Шокиращо: Училище в родопско село без часове по физическо, рисуване и музика
Снимка: Арххив 24rodopi.com
23 Март 2018, Петък


В родното място на ДПС функционера Мехмед Дикме - Бял извор, не се провеждат родителски срещи, няма програми и правилници, не се честват национални празници...

Автор: Дина Харизанова

Учители от Основно училище „Христо Смирненски” в ардинското село Бял извор алармират, че в учебното заведение Няма часове по физкултура, рисуване, музика, национални празници не се отбелязват, часовете не се описват в дневниците, няма утвърдени никакви училищни планове, програми и правилници, родителски срещи не се провеждат, хигиената е под всякаква критика, студ властва в стаите, при дъжд коридорите се наводняват, децата чат цял ден, но столът не функционира…

Те са описали подробно шокиращото положение в това българско училище в писмо, изпратено до редакцията на сайта 24rodopi.com.

Редно е в случая просветното ни министерство спешно да предприеме проверка за подобно системно неспазване на Закона за предучилищното и училищното образование и всички правилници, действащи в областта на образованието.

Още повече през февруари разгневени родители изразиха пред медиите възмущението си, че във въпросното школо в деня, в който във всяко училище в България отбелязаха 145 години от смъртта на Васил Левски, там не е спомената и дума за Апостола.

Доскоро училището в Бял извор приемаше ученици от първи до дванадесети клас, но от началото на учебната 2017/2018 година то е трансформирано от „средно“ в „основно“. В момента там учат 38 ученици.

Самото село се намира в планински район в Родопите. Състои се от махалите Бял извор, Диамандово, Срънско, Гарване, Сарелер, Зака и Шивачево. В близост се намира връх Момини гърди, както и най-високият връх в Източните Родопи – връх Алада, 1241 метра. В него живеят над 1600 души.

Бял извор е родно място на един от видните функционери на ДПС - Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието и горите в правителството на Сакскобургготски. Влиянието на противоконституционната партия там е всемогъщо.


В категории: Новини , Разследвания

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Тана Спомена
23.03.2018 13:03:14
1
1
Разочарованието от управляващата олигарх-класа доведе България до това срамно състояние! Без култура един народ е обречен на безвение и унищожение - това е културата на чалгата, нощните маси по баровете и големите тумбаци в правителството! Крадци, които колективно крадат и не приемат намеса на културни хора до тях! България умира като пожарена със сол и народа е забраве! Да се борим за възраждането на книгата, за запазването на природата ни, за селското ни стопанство и против ЕС, който ще ни плаща млякото - за да не го произвеждаме!?-За да изколим животншти ни и превърнем българските поля в пустини!?-Българи бдете! Земята запазете! Душите ни да не се превърнат в празни стомни!
1
MUNCHO
23.03.2018 12:15:00
1
0
NIKOI NE MOZE DA BADE PO,,VSEMOGASHT,,OT DARZAVATA! I TJA TRJABVA DA VZEME NEZABAVNI MERKI ZA
PREMAXVANE NA TOVA BEZOBRAZNO BEZZAKONIE!NITO NA BALGARIJA,NITO NA EVROPA SA I NEOBXODIMI ,
NEGRAMOTNI XORA!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки