Валери Симеонов: Рекламата на хазарт съсипва ценностната система на българина


Валери Симеонов: Рекламата на хазарт съсипва ценностната система на българина
23 Март 2018, Петък


Вицепремиерът се ангажира със законодателни промени за ограничаването им

Автор: Десант

„В момента в България се излъчват реклами на хазарт по най-безобразен начин, които въздействат не само върху децата, но и върху зрелите хора, като им внушават, че може да се забогатее и да се постигне нещо в живота без труд. Това съсипва ценностната система на българина вече десетина години“, заяви вицепремиерът Валери Симеонов по време на парламентарния контрол в Народното събрание днес.

Той се ангажира да проучи цялостно въпроса и предложи действия, и конкретни законодателни промени.

Поводът за коментара на Валери Симеонов стана конкретно питане на народния представител от БСП Теодора Халачева има ли злоупотреби с деца в клипа с участието на състезателки от отбора по художествена гимнастика. Според сигнал на Национална мрежа за децата и по думите на Халачева клипът насърчава деца и младежи да участват в хазартни игри.

„Не са участвали деца. Фирмата, заснела клипа е предоставила 7 броя договори, според които са участвали пълнолетни лица“, посочи в отговора си Валери Симеонов.

Проверката на Държавната агенция за закрила на детето по случая продължава, стана ясно още от отговора на вицепремиера. Изискана е и информация от Федерацията по художествена гимнастика.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки