Кардиолог: В киното ужасът е в... кутията с пуканки


Кардиолог: В киното ужасът е в... кутията с пуканки
23 Март 2018, Петък


Медиците отчитат бум в инсултите и инфарктите. Винят трансмазнините


„Когато момче и гаджето му отидат на кино, за да гледат филм на ужасите и си вземат пуканки, ужасът не е на екрана, а в кутията с пуканки! Защото те са пълни с трансмазнини, повишаващи риска от инфаркт. В САЩ забраниха тези храни, позволено е само производството и износа им за страни като България.

Американците отчетоха намаляване на сърдено-съдовата смъртност”, изтъква в ефира на Нова телевизия кардиологът доц. д-р Сотир Марчев.

Медията съобщи за бум на инфаркти и инсулти заради рязката температурна промяна през последните дни. В столичната Спешна помощ са получили в рамките на 48 часа 1294 сигнала, на които медиците са се отзовали, като инфарктите са 12, а инсултите - 40.

По мнението на доц. Марчев обездвижването води до ръст на коварните заболявания и до тяхното "подмладяване".

Опасна е комбинацията от студ и тежко физическо натоварване. Ако например ви предстои да чистите снега пред блока, направете го на няколко пъти. Почистете малко, влезте на топло, изпийте един чай и после продължете, съветва специалистът.

Пък ако ви се ядат пуканки, направете си ги по начина, по който са го правили нашите баби - на котлона, в тенджера с малко олио и солчица.


В категории: Новини , Здравословно хранене

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки