Вместо полза, китайският чесън може да навреди на здравето ни


Вместо полза, китайският чесън може да навреди на здравето ни
22 Март 2018, Четвъртък


Вижте защо той е толкова чистичък и бял

Автор: Диана Славчева

В последните години на пазарите и у нас, и по света, се продава предимно чесън от Китай. Нищо чудно – в плантациите в Поднебесната империя се произвежда 80% от цялата планетарна продукция от това растение. А това в количствено измерение представлява над 12 милиона тона годишно!

Впечатляващ е и външният вид на китайския чесън – един такъв изумително беличък, чистичък, стегнат, здрав... Като картинка! Че и не е толкова остро лют като нашенския.

Направо смачква самочувствието на родните градинари – що така и те не могат да отгледат такива чеснови глави като китайците?!

Отговорът обаче би хвърлил в ужас всеки любител на парливия „естествен антибиотик“, който прави чудеса за нашето здраве. Истината е, че расналият в Китай чесън се подлага на зловеща обработка с вредни химикали, които могат да съсипят драстично здравословното ни състояние.

Изследвания на независими химически лаборатории са установили, че той е бъкан с висока концентрация на тежки метали и други опасни токсични съединения. Причината за това не е само замърсените почви, в които се отглежда на китайска територия.

Жълтоликите допълнително го пръскат със забранения в много страни по света доказано вреден инсектицид ДДТ.

Но не само това. За да го приведат във впечатляващия търговски вид, който познаваме от лавиците в плод-зеленчуковите щандове, те брутално го измиват старателно в... разтвор с хлор!



Освен по ослепително белите скилидки, можем да разпознаем китайския чесън и по това, че е доста по-лек от нашенския. А най-характерната му особеност е това, че коренчетата му са напълно изрязани до дъно.

Така че, ако искате да ядете полезен за здравето ви чесън, отваряйте си очите добре. И изберете българското!


В категории: Новини , Земеделие и скотовъдство , Здравословно хранене

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки