Емил Караниколов: 150 язовира в страната са в лошо състояние


Емил Караниколов: 150 язовира в страната са в лошо състояние
20 Март 2018, Вторник


Правителството готви законови промени, свързани със собствеността на язовирите – някои общински да станат държавни

Автор: Десант

Около 150 язовира в страната са в "по-тежко" състояние. Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов, а до такива изводи са стигнали от Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.

Както вече е известно правителството готви законови промени, свързани със собствеността на язовирите – някои общински да станат държавни, за да може да се гарантира и тяхното по-добро състояние.

"С прехвърлянето на собствеността на язовирите и създаването на търговско дружество веднага ще започнат действия по отстраняване на всички нередности", обяви Караниколов пред журналисти преди конференция на тема "Цифровата икономика-какви са ползите за потребителите" по повод Европейския ден на потребителите.

Той обаче не назова каква сума ще е необходима, за да се реализира въпросната промяна в собствеността на язовирите.

"Като сума не мога да кажа - нека да видим кои от всички язовири ще бъдат прехвърлени към нас. За всеки сумата е различна. За язовир "Бели Искър" се говори за сума между 30 и 60 милиона лева. Нямаме точна справка, но така или иначе действия трябва да се предприемат", каза Караниколов.

По повод предложението за държавен фонд, в който собствениците на язовири да внасят определена сума от приходите си той коментира: "Това ще е някаква допълнителна такса от стопанската дейност на язовирите, най-общо казано от наема. Те плащат и такси за извършваните от тях дейности. Обмисляме вариант определен процент от наемите да е приход в този фонд".


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
въпроси
20.03.2018 14:46:11
0
0
Пеевски - НС ??? Да се започнат процедури.... как са минали толкова комисии ??? Закони??? Не се интересувам от законите, които се отнасят за депутати... то кое по-напред в България. Кой може да им слуша ... глупостите. Дето кой знае кой им ги пише...комисии, партии. За съветниците - ясно, че били роднини, некомпетентни....Има ли сериозни дискусии, критики по медиите??? Като бяха митинги срещу Пеевски....защо само и само не се каза, че се нарушава закон, конфликт на интереси???
1
въпроси
20.03.2018 14:37:08
0
0
"Жената на Лозан Панов до Пеевски: "Не виждам кой ше ти излезе насреща"" в. Сега
? Лица, длъжности, публични.... с Обществено значение, журналисти, политици, депутати, известни НПО, спортисти, артисти... .... те сигурно ползват закони за Защита (вкл. личен живот). Неща по ПР.... Не знам какво, не съм ги чел...Но - защо не се сезира Съд? Да видиме правосъдието в действие! И разбира се, че свързани със Съда - къде е безпристрастност, независимост... конфликт на интереси (медии) .... Къде са медиите. Някой ще става главен редактор, без да знае законите...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки