Деца се тълпят пред новите витрини на природонаучния музей в Бургас


Деца се тълпят пред новите витрини на природонаучния музей в Бургас
19 Март 2018, Понеделник


Обновената експозиция е много важна за развитието на туризма в морския град, категоричен е депутатът от НФСБ Христиан Митев

Автор: Десант

Обновеният природонаучен музей в Бургас отвори врати. Очаквано, първите му посетители, бяха деца от бургаските училища. 

Те се тълпяха пред модерните витрини, разкриващи пред тях атрактивни образци от минералното богатство и щедрото биоразнообразие на Южното Черноморие.



Особено притегателни както за малките, така и за големите посетители на експозицията се оказаха 3D-моделите в естествен ръст на четирите вида бозайници, срещащи се в Черно море – афалата, муткура, черноморския делфин и тюлена.

В приземния етаж, посветен на минералите, пък вниманието привлича изградена с калцитни друзи диорама, разкриваща как кристалите се образуват и нарастват под земята. 

Гост на откриването на реновирания по програма „Красива България" бургаски природонаучен музей бе и депутатът от „Обединени патриоти" Христиан Митев. 



„Природонаучните музеи по цял свят са изключително атрактивни туристически обекти. И в Бургаския регион, където туристическият отрасъл е силно развит, наличието на такава модерна природонаучна експозиция е много важно за туризма в морския град. А това, че първите посетители са деца, показва и важната образователна функция на музея за младите хора" - категоричен бе народният представител, който е и председател на Националната контролна комисия на НФСБ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки