Правителството се събра на извънредно заседание заради битовата безопасност


Правителството се събра на извънредно заседание заради битовата безопасност
19 Март 2018, Понеделник


Борисов възложи на министър Валентин Радев да отговаря лично за организирането на видеонаблюдението и осигуряването на полицейско присъствие в малките населени места

Автор: Десант

Противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна мрежа в края на зимния сезон бяха основните теми на оперативно заседание на правителството, свикано днес от министър-председателя Бойко Борисов.

Премиерът възложи на министъра на вътрешните работи Валентин Радев организирането на видеонаблюдението и осигуряването на полицейско присъствие в малките населени места да стане негов личен приоритет.

Борисов нареди също така при пътуванията си в страната и участието си в анализи за работата на областните дирекции на МВР Валентин Радев да провежда срещи с всички кметове, включително кметските наместници, да се информира лично от тях за работата на мобилните полицейски групи и да предприема незабавни мерки за подобряването й, ако бъдат докладвани проблеми.

Министър-председателят обвърза осъществяването на пътните ремонти с безопасността на движението. Той препоръча администрацията на АПИ и полицията да бъдат ангажирани активно с осигуряване на сигурността на пътуващите по време на ремонтите, както и с подпомагане на местните власти при изпълнение на отговорностите им по отношение на общинските пътища.

„Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и желание. Не само да регистрираме хорското нещастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата – да говорим за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през ума, е това. Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън и докато не се поправи – стоят, алармират. И тогава ще видите как много по-бързо ще стане ремонтът“, посочи премиерът Борисов.


В категории: Новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
224 документа
20.03.2018 13:48:01
0
0
www.coe.int/en/web/conventions/full-list

224 документа общо!
И за възрастните хора също.... и какво ли не.
И за медиите... Медиите... отдавна са за.... Съд!
3
No Comment ....(on lies)
20.03.2018 13:38:31
0
0
1. ООН. Орхуска конвенция. Конвенция за достъп до информация, участие на обществеността в процеса на взимане на решения и достъп до правосъдие по въпроси на околната среда.

2. Съвета на Европа. Конвенция за опазване на околната среда от Наказателното право. (1998г. )На български в гугъл не излиза. Дали е ратифицирано/влязло в сила от България? На английски - Convention on the Protection of the Environment through Criminal Law (Strasbourg, 1998). френски - Convention sur la protection de l'environnement par le droit pénal. Има и Конвенция за защита на околната среда и от цивилното/гражданското право.... (1993)

3. Има и Резолюция за Юридическата Етика (2008)

4. И с ЧЕЗ ???? Тези информационнипрестъпления/ каши/хаос/неясноти - Strasbourg, 20.IV.1989 Convention on Insider Trading www.coe.int/fr/web/conventions/full-list/-/conventions/rms/090000168007b0d5

www.coe.int/en/web/conventions/home
www.coe.int/en/web/conventions/full-list
The text of all Council of Europe treaties, their explanatory reports, the status of signatures and ratifications, the declarations and reservations made by States, as well as the notifications issued by the Treaty Office since 2005, are available on this website. Texts of declarations and reservations as well as electronic notifications are available in the Council of Europe's official languages only.
2
ХАРТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАДОВЕ
19.03.2018 20:03:53
0
0
ХАРТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАДОВЕ
А.ЕВРОПЕЙСКА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ГРАДСКИТЕ ЖИТЕЛИ
ОТЧИТАЙКИ, че упражняването на следните права следва да бъде основано на солидарността и гражданското чувство за отговорност, предполагащи равностойно поемане на задължения, гражданите на европейските градове имат право на:
1. СИГУРНОСТ: сигурен и безопасен град, свободен доколкото е възможно от престъпления, антисоциални прояви и прояви на агресивност;
2. НЕЗАМЪСЕНА И ЗДРАВОСЛОВНА ОКОЛНА СРЕДА: околна среда, свободна от въздушно, шумово, водно и почвено замърсяване, опазваща природата и природните ресурси;
1
No Comment
19.03.2018 19:17:28
0
0
Това са такива лъжи! Само на Борисов... зиг-загите..(от медиите) по въпроси на сигурността в населените места!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки