Ураганен вятър със скорост от над 160 км/ч отнесе покриви на къщи във Враца


Ураганен вятър със скорост от над 160 км/ч отнесе покриви на къщи във Враца
18 Март 2018, Неделя


Съборени са и електрически стълбове, много от тях буквално са прекършени

Автор: Десант

Ураганен вятър със скорост от над 160 км/ч отнесе покриви на къщи във Враца, за щастие няма пострадали. Местни жители разказват, че бурята се е разразила малко след полунощ със силен тътен. Съборени са и електрически стълбове, много от тях буквално са прекършени, съобщава БГНЕС.

Очаква се вятърът да утихне и да се обърне от южен да стане североизточен. С това ще спаднат рязко и температурите, а от прогнозите са за проливни дъждове. През следващото денонощие ще има рязка промяна на времето и значително понижение на температурите.

На много места дъждът ще премине в сняг.

АПИ вече е разположила снегорини в подстъпите на проходи и високопланински пътища. Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на близо 50 сигнала в София за паднали клони и дървета, паднали ламарини от 23 обекта, както и за четири обекта заради разкъсани билбордове.

На много места се разчистват паднали дървета и клони. Временно се ограничава движението в дясната лента в тунел „Мало Бучино“ на АМ „Люлин“ в посока София поради активизирало се свлачище в аварийната лента след тунела.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки