Затворът в Белене няма да се закрива


Затворът в Белене няма да се закрива
Снимка: Община Белене
17 Март 2018, Събота


Местните общински съветници гласуваха визитната картичка на града да се запази

Автор: Десант

Общинския съвет в Белене единодушно гласува за оставането на местния затвор, който е като визитка за дунавската община. С него са свързани съдбите на редица жители на града, посочва в заключението си председателят на местния парламент д-р Бистра Павловска.

До това решение се стигна, след като в деловодството на Общинския съвет през февруари е получено писмо от омбудсмана на Република България Мая Манолова, съобщава БТА.

В него тя посочва, че във връзка с извършена проверка от Националния превантивен механизъм в затвора в  Белене през октомври 2017 г. и на основание чл. 19, ал. 2, т. 4 от Закона за омбудсмана, отправя препоръка Общинският съвет в Белене да изпрати на министъра на правосъдието "Становище относно закриване или запазване на Затвора в град Белене".

Мястото за изтърпяване на наказание е основано още през 1949 г. То се намира на територията на дунавския остров Персин. В него се настаняват осъдени на лишаване от свобода пълнолетни мъже от категорията Закрит тип за нерецидивисти и рецидивисти, Открит тип, както и такива, по отношение на които е постановена мярка за неотклонение "Задържане под стража" за извършени престъпления на територията на областите Добрич, Разград, Силистра и Русе.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки