Любен Обретенов: Валери Симеонов показва независимост, непозната като маниер по държавните върхове у нас


Любен Обретенов: Валери Симеонов показва независимост, непозната като маниер по държавните върхове у нас
15 Март 2018, Четвъртък


Вицепремиерът е категоричен противник на ДПС и не се притеснява да се опълчи на Москва, изтъква политическият коментатор

Автор: Десант

В говоренето и поведението на лидера на НФСБ Валери Симеонов се вижда независимост, която е доста непозната като маниер по държавните върхове у нас.

Известно е, че първото и най-важно условие за политическа кариера в България е шушумигщината. Е, Валери Симеонов може да е всякакъв, но определено не е шушумига.

Преди около 3 месеца Симеонов предсказа кои точно фирми ще спечелят концесиите на определени плажове. И отношението му към това бе изключително негативно.

Както е известно, "Обединените патриоти" припознават за свой основен вътрешнополитически опонент ДПС. Поне на думи. За всеки, който поне малко милее за България, ДПС е едно от най-вредните явления в политическия ни живот. И то не заради избирателите си турци, а най-вече заради българите в ръководството си и в парламентарната си група. И заради мафиотскоолигархичния модел, който партията установи в държавата и от който се възползва максимално, независимо дали формално е на власт.

Единствено Симеонов обаче реагира против това, че фирми, близки до Ахмед Доган, получават изгодни концесии. Поведението му доста контрастира с това на "Атака", например. С мандата на тази партия Емил Караниколов стана министър на икономиката. Преди това той бе шеф на Агенцията по приватизацията и в неговия мандат станаха някои от най-съмнителните сделки, зад които прозира корпулентния силует на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Твърдата реакция на Симеонов по повод скандалите около посещението на руския патриарх Кирил у нас му донесоха доста проблеми, включително обединенопатриотични.

Истината обаче е, че това бе най-адекватната реакция от страна на държавник. Вярно, изказът на Симеонов бе малко непремерен. Но нима казаното от Кирил също не излизаше от общоприетите норми на говорене? Вицепремиерът се оказа комай единствения ни политик в парламента, който категорично демонстрира, че няма никакви притеснения да се опълчи на Москва, няма зависимости откъм североизток и може да изрази категорично несъгласие с прекомерните претенции на Кремъл. А от историята е известно, че опълчването на Москва е характерно за най-големите български патриоти.

При това Симеонов има солиден бекграунд в противостоенето на Кремъл. Още навремето той нарече "Южен поток" огромен сапунен мехур, който се използва за предизборни надлъгвания. И допълни, че ако проектът се осъществи полза от него ще имат само някои български политици, които са и най-големите му апологети.

Хора със собствено мнение, които при това не се страхуват да го изразяват публично, рядко достигат до високи постове. И именно това е един от големите дефицити на нашата политическа и държавна система.

Източник: Клуб Z


В категории: Новини , Политика , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
15.03.2018 12:01:57
0
0
I POSTOJANSTVO V OTSTOJAVANE NA NATZIONALNITE INTERESI!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки