Областният управител на Стара Загора успокои, че няма опасност за работниците в "Арсенал"


Областният управител на Стара Загора успокои, че няма опасност за работниците в "Арсенал"
Снимка: Областна управа - Стара Загора
14 Март 2018, Сряда


Гергана Микова посети завода след днешната авария в него

Автор: Десант

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова посети днес казанлъшкия военен завод „Арсенал“ във връзка със станалата около 10,20 тази сутрин тежка производствена авария в помещение на цех 130 на завод 3. Както вече стана известно, при инцидента загина мъж на 26 години, а друг – на 46 години, получи тежки обгаряния.

На този етап като причина за трагедията се посочва възникнало запалване при разбъркване на смес за димни гранати в бронирана кабина. Неспазване на технологичната дисциплина и на инструкциите за безопасност най-вероятно са довели до смъртта на мъжа, който е бил в непосредствена близост. Тежко пострадалият му колега е откаран в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ в Стара Загора.

Вътрешна дежурна комисия от завода разследва причината за инцидента. На мястото са представители на полицията и на РД ПБЗН.

Извършва се и замерване чистотата на въздуха. Данните сочат, че няма опасност за работниците от завода.

Няма завишения и на измерените 26 показателя за качеството на атмосферния въздух  в град Казанлък, успокояват и от Министерството на околната среда и водите.

Резултатите са получени от извънредното измерване с преносима апаратура за аварийни ситуации на Регионална лаборатория – Стара Загора към ИАОС.  Измерването  е проведено в три точки извън площадката на „Арсенал” АД към най-близката жилищна зона.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки