Редно ли е седалките в пловдивския „Колодрум" да струват повече от тези в „Арена Армеец"


Редно ли е седалките в пловдивския „Колодрум" да струват повече от тези в „Арена Армеец"
Снимка: dnes-bg.org
13 Март 2018, Вторник


Повече от година главния прокурор не отговаря на сигнал на "Обединени патриоти" дали има нарушения при строежа на спортната зала под тепетата

Автор: Десант

Днес се очаква депутатите от „Обединени патриоти" Борис Ячев и Славчо Атанасов да входират писмо до главния прокурор Сотир Цацаров с питане дали държавното обвинение е извършило проверка за евентуални закононарушения при изграждането в Пловдив на спортната зала "Колодрума", за което патриотите подадоха сигнал преди повече от година - на 7 февруари 2017 г.

В доклада на АДФИ за проверката на зала „Колодрума“ са отбелязани 22 броя груби нарушения, от които е нанесена щета за близо 7 милиона и 800 хиляди лева. Вече 13 месеца обаче Главна прокуратура мълчи по случая.

„Веднага ние правим аналогия със случая в Перник, когато преди десетина дни, въз основа на подобен доклад, бяха арестувани двама бивши кметове, и то за сума около милион и двеста хиляди, доста по-малка от случая с „Колодрума“, изтъкна на пресконференция в понеделник Славчо Атанасов.


Снимка: podtepeto.com

По оценка, зала „Арена Армеец“ струва 6500 лева на седалка, докато в пловдивския „Колодрум“, който е доста по-елементарен като изпълнение, седалката струва 9500 лева!

„Надяваме се прокуратурата да реагира и да отговори, има ли нарушения, какви са те и какво ще предприеме. Ако няма нарушения, нека излезе със становище и да се аргументира”, призова народният представител Славчо Атанасов.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Мерудия на манджа
06.05.2020 21:02:40
0
0
Арена е строена 2-3 години а пловдивската сумарно 10-на , така чеееее не е възможно по простият за изпълнение Колодрум да струва по евтино.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки