Редно ли е седалките в пловдивския „Колодрум" да струват повече от тези в „Арена Армеец"


Редно ли е седалките в пловдивския „Колодрум" да струват повече от тези в „Арена Армеец"
Снимка: dnes-bg.org
13 Март 2018, Вторник


Повече от година главния прокурор не отговаря на сигнал на "Обединени патриоти" дали има нарушения при строежа на спортната зала под тепетата

Автор: Десант

Днес се очаква депутатите от „Обединени патриоти" Борис Ячев и Славчо Атанасов да входират писмо до главния прокурор Сотир Цацаров с питане дали държавното обвинение е извършило проверка за евентуални закононарушения при изграждането в Пловдив на спортната зала "Колодрума", за което патриотите подадоха сигнал преди повече от година - на 7 февруари 2017 г.

В доклада на АДФИ за проверката на зала „Колодрума“ са отбелязани 22 броя груби нарушения, от които е нанесена щета за близо 7 милиона и 800 хиляди лева. Вече 13 месеца обаче Главна прокуратура мълчи по случая.

„Веднага ние правим аналогия със случая в Перник, когато преди десетина дни, въз основа на подобен доклад, бяха арестувани двама бивши кметове, и то за сума около милион и двеста хиляди, доста по-малка от случая с „Колодрума“, изтъкна на пресконференция в понеделник Славчо Атанасов.


Снимка: podtepeto.com

По оценка, зала „Арена Армеец“ струва 6500 лева на седалка, докато в пловдивския „Колодрум“, който е доста по-елементарен като изпълнение, седалката струва 9500 лева!

„Надяваме се прокуратурата да реагира и да отговори, има ли нарушения, какви са те и какво ще предприеме. Ако няма нарушения, нека излезе със становище и да се аргументира”, призова народният представител Славчо Атанасов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки