Митничари спипаха на ГКПП Лесово контрабандно злато и недекларирана валута


Митничари спипаха на ГКПП Лесово контрабандно злато и недекларирана валута
Снимката е илюстративна
13 Март 2018, Вторник


Задържан е турски гражданин, влязъл в страната с автомобил с румънска регистрация

Автор: Десант

Контрабандна валута с левова равностойност 47 162 лв. и 320 грама златни накити иззеха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово.

Недекларираната валута и златни изделия са открити от митническите служители при проверка на лек автомобил с румънска регистрация, управляван от турски гражданин.

Автомобилът с марка „Мерцедес"
е пристигнал на българския митнически пункт в посока от Турция за България на 11.03.2018 г. около 16,00 часа.

Шофьорът и неговият спътник са отговорили на въпросите на митническите служители, че не внасят нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка на автомобила и багажа на пътниците, митническите служители откриват първо недекларирани 320 грама златни изделия във вътрешен джоб в яке на задната седалка.

В ръчна чанта на задната седалка и в сак в багажника на автомобила са открити при проверката и недекларирани 18 038 румънски леи, 14 760 турски лири, 14 175 евро, 2 400 британски лири и 150 швейцарски франка в различни купюри с обща левова равностойност 47 162 лв.

Установено е, че недекларираната валута и златни изделия са собственост на шофьора на автомобила - турски гражданин с иницали H.S. Срещу нарушителя е съставен акт по Валутния закон. Недекларираната валута и златни изделия са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки