И Илияна Йотова намира тона на патриарх Кирил за неприемлив


И Илияна Йотова намира тона на патриарх Кирил за неприемлив
13 Март 2018, Вторник


Вицепрезидентът отговори и на критиките по неин адрес за начина, по който се държа с руския патриарх – приклякането й било по протокол

Автор: Десант

„Тонът на Руския патриарх Кирил беше неочакван и неприемлив. За мен обаче е по-важно как българските институции реагираха на това, което се случи на срещата. Реакцията на президента беше точна, хладнокръвна и с ясни послания”.

Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира в „Здравей, България” по бТВ скандала, който се разрази след гостуването на Руския патриарх у нас и менторския му тон към българските политици.

„Ние сме страна, която е признателна към всеки, който е участвал в тази война и който е дал живота си за свободата на България”, допълни Йотова.

"Първите уроци, които получава един народен представител, е как се приема едно духовно лице. Поклонът пред Руския патриарх е поклон и уважение към руската църква, която е в основата да я има освободителната война", коментира Йотова критиките по неин адрес за начина, по който се е държала при посрещането на Руския патриарх.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки