В Бургас ще възстановят Марша на ловците


В Бургас ще възстановят Марша на ловците
12 Март 2018, Понеделник


Шествието се е провеждало в морския град на Гергьовден от началото до средата на миналия век по идея на Георги Шагунов


Членовете на Дружество "Лебед" и на Сдружение "Общество за духовни изяви" имат идея да възстановят Марша на ловците - едно шествие, което се е провеждало на Гергьовден от началото до средата на миналия век в Бургас по идея на Георги Шагунов. 

През 2018 г. се навършват 145 години от рождението на композитора и 70 години от неговата кончина. По този повод в морския град ще има възпоменателна церемония, която ще се проведе на 15 март, четвъртък, в 12:00 часа пред къщата на ул. "Филип Кутев" 2А, където той е прекарал 50 години от живота си.

По време на тазгодишното шествие ловците и риболовците ще дефилират по централните бургаски улици с 34 знамена на ловни дружини, облечени в ловджийско облекло, придружавани от ловните си кучета и пеейки Химна на ловците и марша "Един завет"- написани и композирани от Шагунов. Самият той е бил член, а след това почетен председател на дружеството, което тази година отбелязва 120 години от създаването си.

В отбелязването на годишнината от рождението на Георги Шагунов в шествието могат да се включат и бургаските колоездачи, на чието дружество композиторът също е бил член и дори е написал Химна на бургаските колоездачи, уточняват от Община Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки