НФСБ остро възразява срещу опитите да се вменява на България вина за депортирането на евреите от Македония


НФСБ остро възразява срещу опитите да се вменява на България вина за депортирането на евреите от Македония
11 Март 2018, Неделя


Извинение за това означава, че българският народ поемат вината за престъпления, извършени от друг режим и друга държава – хитлеристка Германия, се казва в декларация на патриотите

Автор: Десант

„Националният изпълнителен комитет на НФСБ е категорично против това министър-председателят на Република България Бойко Борисов  при посещението си  в Македония да се извинява за депортирането на евреите от Северна Гърция и Македония  по време на Втората световна война. Подобно извинение означава, че България и българският народ поемат вината за трагичната съдба на тези хора, изпратени в концентрационните лагери на смъртта. Тоест България ще поеме вината за престъпления, извършени от друг режим и друга държава – хитлеристка Германия.”

Това се казва в декларация на ръководството на „Национален фронт за спасение на България”, разпространена до медиите. В нея патриотите припомнят и безспорни исторически факти.

„След като Германия окупира тези територии в резултат на военните действия, тя ги предава за временна ГРАЖДАНСКА администрация на Царство България, като военното командване и администрация остава в ръцете на германците. На хората с еврейски произход не се позволява да получат българско гражданство.

Създаването на лагерите на смъртта в Европа и депортацията на милиони невинни хора към тях, включително евреите от окупираните територии на бивша Югославия и Гърция, се извършва по решение на ръководството на  националсоциалистическата германска работническа партия.

Опитът на Германия да принуди България да депортира своите граждани от еврейски произход среща изключително силна и масова съпротива от нашето общество и държава, от Българската православна църква, от политици, общественици, граждани.

Против депортацията категорично се възпротивява тогавашният държавен глава на България, цар Борис III.  Общественото недоволство се ръководи от пловдивския митрополит Кирил, софийския Стефан, подпредседателя на парламента Димитър Пешев, Владимир Куртев и още стотици и стотици други.

Благодарение на тази безпрецедентна съпротива България успява да спаси всички наши съграждани и сънародници от еврейски произход - над 48 хиляди души - от депортиране и физическо унищожение!

НИК на НФСБ напомня, че такова извинение и поемане на чужда вина и престъпления не е обсъждано нито на заседание на Министерския съвет, нито на Политическия съвет на коалицията ГЕРБ – ОП и не може да бъде позиция на изпълнителната власт на Република България!

Изразяваме дълбоката си скръб за жертвите на Холокоста и съжалението, че България не е имала възможност да спаси и онези почти 11 хиляди невинни души от териториите под временна българска администрация, но отхвърляме всякакви опити България и целият български народ да се жигосват с клеймото за съучастие в това ужасяващо с жестокостта и мащабите си престъпление срещу човечеството – Холокоста.”

Декларацията е подписана от лидера на НФСБ Валери Симеонов и неговите заместници Валентин Касабов, Данчо Хаджиев и Борис Ячев.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
12.03.2018 12:36:44
0
0
NEOBXODIMO E DA SE OBARNE VNIMANIE I NA SLEDNIJAT BEZPOREN FAKT: SPASJAVANETO NA 6 000 EVREI
OT BELOMORIETO I MAKEDONIJA V BUDAPESHTA OT ISPANSKIJAT DIPLOMAT PEDRAZKA! INTERESNO E I TOVA,4E SPORED DANNITE NA BEKERLE-EVREITE V BALGARIJA SA 42 000,A SPASENITE NA PRAKTIKA SA 48 000 XILJADI?!TAZI RAZLIKA SIGURNO SE DALZI NA IZDAVANE NA DOKUMENTI ZA BALGARSKO GRAZDANSTVO
NA EVREI IZVAN ,,STARITE,,BALGARSKI ZEMI!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки