С бдение и литургия ще почетем паметта на св. Софроний Врачански


С бдение и литургия ще почетем паметта на св. Софроний Врачански
09 Март 2018, Петък


Празникът на духовния закрилник на Враца е на 11 март

Автор: Десант

На 11 март Православната църква отдава почит на духовния закрилник на Враца свети Софроний Врачански.

По този повод в навечерието на празника – на 10 март (събота) – вечерта ще бъде отслужено всенощно бдение в храма „Св. Възнесение”. Началото е в 17 ч., а богослужението ще бъде оглавено от Врачанския митрополит Григорий в съслужение със свещеници от Враца. Специално за бдението от София в града ще пристигне мъжкият хор за византийско пеене “Св. Наум Охридски” с ръководител Андрей Касабов, съобщават от Светия синод.

На следващия ден – 11 март (неделя) – в 9 часа също в храма “Св. Възнесение” – Врачанският митрополит Григорий ще предстоява тържествената света Литургия. След нея владиката и свещениците от града ще вземат участие в общоградското честване, което започва в 11 ч. пред паметника на св. Софроний Врачански. Там Врачанският митрополит ще отслужи водосвет с молебен за здравето и благоденствието на врачани.

Богослуженията в навечерието и в деня на св. Софроний Врачански ще се отслужат в храма “Св. Възнесение”, тъй като през годините църквата е била известна и като Възнесенски храм “Св. Софроний Врачански”.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки