В Стара Загора посрещнаха тържествено медалистите от Международната математическа олимпиада в Тайланд


В Стара Загора посрещнаха тържествено медалистите от Международната математическа олимпиада в Тайланд
09 Март 2018, Петък


Децата от региона се върнаха с общо 14 медала от престижното състезание

Автор: Десант

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова посрещна днес в зала 2 на Областна администрация децата медалисти от Международната математическа олимпиада в Тайланд, която се проведе на 21 февруари.

В престижното състезание участваха 1500 ученици от 12 държави от цял свят. България беше представена от 48 деца на възраст между 6 и 18 години от 13 градове на страната.

Учениците от Стара Загора и Казанлък грабнаха общо 14 медала, едно дете от Стара Загора получи поощрителна награда.

Координаторът на българското участие на олимпиадата в Тайланд, математикът Любчо Любенов и родители на децата също дойдоха на срещата с областния управител. Медалистите разказаха за пътуването си до далечната страна. Те споделиха огромните емоции, които са изпитали след отличното си представяне, и гордостта си, че по време на закриването са впечатлили всички с изиграното право хоро. 

Повечето от българчетата още отсега са решили да посветят живота си на математиката, но има и такива, които все още не са избрали своя път. Един от най-малките участници заяви, че обича математиката, но повече му се иска да стане футболист.

„Вие сте младостта, която ни зарежда, която ни дава надежда, че утре животът ни ще бъде по-добър. Надявам се, че дори и да завършите образованието си в престижни университети по света, един ден ще се върнете в България. Ние ще ви очакваме“, заяви старозагорският областен управител.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки