Проф. Пламен Павлов става почетен гражданин на Велико Търново


Проф. Пламен Павлов става почетен гражданин на Велико Търново
08 Март 2018, Четвъртък


Около кандидатурата му се обединиха всички представители на комисията от общински съветници, която разгледа предложенията

Автор: Десант

Историкът проф. Пламен Павлов е новият почетен гражданин на Велико Търново. Около кандидатурата му са се обединили всички представители на комисията от общински съветници, която разгледа предложенията, съобщава "Янтра днес".

Преподавателят в катедра “Стара и средновековна история” във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” проф. Пламен Павлов беше издигнат за почетен гражданин на старата столица от дирекционния съвет на Регионалния исторически музей.

В предложението, което е входирано във Великотърновския общински съвет, се посочва, че той има стотици публикации в престижни национални и международни издания, в които прави ценни научни открития, а от 1984 г., когато става преподавател във ВТУ, животът му е свързан завинаги с Велико Търново.

Той е и дългогодишен водещ на предаването "Час по България" на Национална телевизия СКАТ.

Официалното му представяне като почетен гражданин на Велико Търново ще стане по време на тържествата по повод празника на старопрестолния град на 22 морт.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки