Борисов поиска прецизиране на текстовете за неизбежната отбрана в Наказателния кодекс


Борисов поиска прецизиране на текстовете за неизбежната отбрана в Наказателния кодекс
07 Март 2018, Сряда


Промяната на НК бе и един от приоритетите, за които настояваше НФСБ при подписването на коалиционната програма за управление на страната




Автор: Десант

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите на правосъдието и на вътрешните работи прецизиране на текстовете, касаещи неизбежната отбрана в Наказателния кодекс, съобщават от правителствения пресцентър.

По време на днешното заседание на Министерски съвет Борисов е настоял за широка дискусия по темата с представители на неправителствени организации, юристи, магистрати.

Министър-председателят е настоял промените да се направят разумно, а не емоционално и под натиска на общественото недоволство, което предизвика случая в Пловдив.

„Не искам повече дебата да се отлага, защото това е закон, който касае много съдби. Защото е ясно, че е дошло времето за промени, а и темата излиза периодично при всеки подобен инцидент, но да се поддаваме на крайности не съм съгласен. Хората искат справедливост и очакват решения от нас“, е заявил по време на заседанието министър-председателят Бойко Борисов.

Припомняме ви, че партия „Национален фронт за спасение на България“ (НФСБ), която е част от коалицията „Обединени патриоти“, настояваше промените в Наказателния кодекс да са един от приоритетите в управленската програма, подписана от ГЕРБ и ОП (НФСБ, ВМРО и Атака). Патриотите са подготвили и конкретни предложения за промяна на закона, които скоро ще бъдат внесени за разглеждане в Народното събрание.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки