Повдигат на непълнолетната майка, удушила бебето си обвинение за убийство


Повдигат на непълнолетната майка, удушила бебето си обвинение за убийство
07 Март 2018, Сряда


Трупът на новороденото е открит в неработещ хладилник

Автор: Десант

На 5 март 2018 г., в 14,52 ч., в РУ на МВР-Казанлък е получен сигнал от лекари от МБАЛ „Д-р Хр.Стамболски“ в Града на розите, че в лечебното заведение е приета с влошени стойности на кръвни показатели след раждане 16-годишната П. Л., която не дава обяснение къде е новороденото.

Установено е, че на 1 март непълнолетната е родила в къща в село Средногорово дете от мъжки пол. Събраните до момента доказателства сочат, че родилката е умъртвила бебето си чрез удушаване с ръце.

Мъжът, който съжителствал с нея на семейни начала, пък сложил трупчето му и плацентата в найлонова торба и го е занесъл в масивна постройка в землището на селото, където го оставил в неработещ хладилник.

Подробности за ужасното престъпление дадоха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

От там уточняват, че е извършен оглед на местопроизшествието. Откритият труп и плацента са предадени за съдебно-медицинска експертиза в МБАЛ-Стара Загора.

Съгласно заключението на съдебно-медицинската експертиза се касае за новородено дете с вътреутробна възраст от 8 лунарен месец, преживяло след раждането около 10 минути, с признаци на зрялост, които предполагат животоспособност, дори и без специални условия.

Причината за смъртта е механична асфиксия – притискане на шията, най-вероятно с ръка, сочат данните от експертизата. Състоянието на трупа отговаря раждането и смъртта да са станали на 1 март 2018 г.

Днес, 7 март, спрямо 16-годишната П. Л.  ще бъде повдигнато обвинение за извършеното убийство по чл.120 ал.1 от Наказателния кодекс.

Тъй като извършителят на деянието е непълнолетно лице, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до две години.

Извършени са разпити на свидетели. Изготвена е съдебно-медицинска експертиза, която установила причината за смъртта на новороденото.

Активните действия по събиране на доказателства под ръководството на прокурор от Районна прокуратура - Казанлък продължават. Назначена е и комплексна психолого-психиатрична експертиза, при която ще се установи психичното състояние на непълнолетната майка преди и по време на извършване на деянието.

Предстоят разпити на свидетели. Срокът за разследване е двумесечен, уточняват още от пловдивската апелативна прокуратура.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки