Комисия разкри незаконни постройки в ромската махала на Самоков


Комисия разкри незаконни постройки в ромската махала на Самоков
Снимка: Община Самоков
07 Март 2018, Сряда


Установени са редица нарушения и на терена на бившия завод „Любчо Баръмов”

Автор: Десант

Оглед на 16 имота в ромската махала на Самоков, извършен от комисията за новопоявили се незаконни строежи, които не са залегналите в кадастралната карта, констатира редица незаконни пристройки и надстройки, съобщават от самоковската общинска администрация.

На някои къщи са били надстроени до 2 етажа, като на новото строителство има дори поставена и дограма.

Комисията е описала всяко констатирано нарушение, като предстои да бъдат съставени актове и след изтичането на срока, ще бъдат издадени заповеди за премахване на незаконните строежи. Целта, е преди началото на този строителен сезон, да бъде показано, че няма да се правят компромиси от общината по отношение на незаконните строежи и всеки такъв ще бъде премахнат, изтъкват от Община Самоков.

Комисията ще продължи работа през цялата година и ще се правят описи на всяко констатирано строителство без нужните документи. Особено интензивни ще са проверките през активния строителен сезон, за да се избягват след това действията по разрушаване на завършен строеж и съответно ексцесиите, свързани с това.

Комисията по незаконно строителство извърши проверки и по жалба на собственици на имоти, които са били част от терена на бившия завод „Любчо Баръмов”. Оказа се, че и там има множество незаконни постройки, които са констатирани и надлежно описани в протокол. Тъй като собствениците на постройките са неизвестни, са съставени 15 акта срещу неизвестен извършител. След изтичане на законовия срок, ще се пристъпи към събаряне на незаконните постройки, допълват от местната община.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки