Валери Симеонов и представители на Реформаторския блок обсъдиха предложения за промени в Закона за енергетиката


Валери Симеонов и представители на Реформаторския блок обсъдиха предложения за промени в Закона за енергетиката
06 Март 2018, Вторник


Законодателните изменения, предложени на срещата, са мотивирани от обществените очаквания относно продажбата на 67% от групата дружества „ЧЕЗ - България“ на „Инерком България“

Автор: Десант

Вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов обсъди предложения за промени в Закона за енергетиката с представители на Реформаторския блок. На срещата присъстваха председателят на СДС Божидар Лукарски, както и Петър Москов и Димитър Бъчваров от Националния съвет на РБ.

Обсъден беше законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, който разширява и дава правомощия на ДАНС да контролира продажбата на дялове в ключови за българската енергетика предприятия.

Законодателните изменения, предложени на срещата, са мотивирани от обществените очаквания относно продажбата на 67% от групата дружества „ЧЕЗ - България“ на „Инерком България“.

Вицепремиерът Симеонов се ангажира да обсъди проекта за законови изменения на коалиционен съвет на Обединени патриоти и при постигане на консенсус, да го предостави на коалиционния съвет на управляващата коалиция.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки