Прокуратурата с първи изявления по повод задържането на д-р Димитров в Пловдив


Прокуратурата с първи изявления по повод задържането на д-р Димитров в Пловдив
Разследването тепърва ще установява дали е имало условия за неизбежна отбрана, казаха днес от Окръжна прокуратура - Пловдив
06 Март 2018, Вторник


Според обвинението докторът е опитал да прикрие следите си – почиствал е местопрестъплението със свой приятел

Автор: Десант

Д-р Иван Димитров, който беше затворен в ареста по обвинение за убийството на крадец, е изпразнил пълнителя на пистолета по нападателя си. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата в Пловдив, който приключи преди минути.

Според обвинението Димитров дори е опитал да прикрие следите си – укрил е пистолета, прибрал е гилзите от изстреляните патрони, и е почиствал местопрестъплението със свой приятел. Кражбата не е станала в дома му, а в гаража под апартамента на доктора. Това изключва хипотезата за неизбежна отбрана, обясни окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

От думите му стана ясно, че пистолетът „Валтер“, с който е стреляно, е незаконно притежаван. В дома на доктора са открити и незаконно притежавани боеприпаси.

Убитият е бил сам и е бил въоръжен с необходимите инструменти – отвертка и нож, който е характерен и „типичен за него“. Те са открити в дрехите на убития, без да са били извадени.

„При тези факти, прокуратурата е поставена в положение на въпроси защо е бил задържан дори за 72 часа обвиняемият. Защото при тези престъпления е необходимо да се извършат редица дейтвия, да се съберат доказателства, и тогава да се говори за факти“, коментира прокурорът.

По думите му в хода на разследването ще се установи дали е имало условия за неизбежна отбрана.


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Недялка димитрова
06.03.2018 10:51:33
0
0
Нито една дума,за това какво е наказанието по принцип на такива,които не помнят колко пъти са задържани за кражба.Колко обира трябва да направят,че да ги осъдят на затвор,за да предпазят хората от тези набези? Не чух нито един журналист да зададе на прокурорите поне един от тези въпроси. Това означава,че кражбите и убийствата няма кой да ги спре и хората ще си лягат вечер без да знаят дали ще осъмнат. :(
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки