С поглед от космоса: Спътникови изображения разказват за Освобождението


С поглед от космоса: Спътникови изображения разказват за Освобождението
02 Март 2018, Петък


Изложбата ще бъде открита на 6 март от 11,00 ч. в Българската академия на науките

Автор: Десант

Изложба „Освобождението – поглед от Космоса“ по повод 140 години от Освобождението на България организира Институтът за космически изследвания и технологии – БАН.

Откриването е на 6 март, от 11,00 ч., в Българската академия на науките, с участието на ученици от училищата, които са партньори на образователната инициатива „Космическо училище“ и други столични училища.

Експозицията, която ще остане в БАН до 16 март, представя чрез съвременни спътникови изображения, исторически карти и картографски продукти, места на значими военни действия по време на Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.).

Изложбата има образователен характер и цели да привлече интереса на ученици и студенти към продуктите на картографията и продуктите, получени в резултат на наблюдението на Земята чрез изкуствени спътници и тяхното приложение в различни научни области, включително и при изучаване на миналото. Нейни автори са гл. ас. д-р Стефан Стаменов и доц. д-р Ваня Стаменова от Института за космически изследвания и технологии – БАН.


В категории: Новини , Войни за освобождение

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки