Волен Сидеров: Държавата трябва да има блокираща квота в ЕРП-тата


Волен Сидеров: Държавата трябва да има блокираща квота в ЕРП-тата
01 Март 2018, Четвъртък


БСП се опитва сега да яхне темата, но като беше на власт по времето на кабинета „Станишев“ не предприе никакви стъпки в тази посока, каза председателят на ПГ на Обединените патриоти

Автор: Десант

Държавата трябва да присъства в ЕРП-тата. Това коментира пред журналисти председателят на парламентарната група на Обединени патриоти (НФСБ, „Атака“ и ВМРО) Волен Сидеров.

Поддържам тезата, че държавата трябва да има присъствие в електроразпределителните предприятия - не само в ЧЕЗ, а и в другите. И освен това, тя трябва да има блокираща квота. Какво може да се направи по въпроса, трябва да каже премиерът и министрите, които отговарят за този ресор, посочи Сидеров, цитиран от Нова ТВ.

Според него държавата трябва да има поне блокираща квота, не от 33%, а от 34%, за да може да контролира реално ЕРП-тата и да има гаранция, че българският потребител ще бъде защитен.

„БСП яхна тази тема, а ги нямаше, когато аз съм водил тази битка за отвоюване на ЕРП-тата. През периода 2005-2009 г., когато управляваха с премиер Сергей Станишев, те не си мръднаха пръста държавата да се върне в тези дружества. Сега просто използват една сделка, за да атакуват премиера и правителството, което не е коректно“, убеден е председателят на ПГ на Обединените патриоти.

Сидеров смята, че е възможно да има и среща между Борисов и Бабиш, защото било логично да се видят лично и да поговорят по тази сделка, за да се изчисти всякакво съмнение, че има нещо нередно.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки