Пожарникари от Казанлък спасяваха свои колеги от Стара Загора


Пожарникари от Казанлък спасяваха свои колеги от Стара Загора
Снимка: Дарик
01 Март 2018, Четвъртък


Тежка техника пък изтегли от преспите автобус с турски граждани, объркали пътя за Румъния

Автор: Десант

Автобус с около 20-30 турски граждани е закъсал снощи на пътя Дълбоки-Братя Кунчеви, който е затворен поради силните снегонавявания. Сигналът е получен малко след 2.00 ч. след полунощ, на място са екипи на пожарната и тежка техника на ТРЕЙС, съобщава Дарик.

В момента се работи по разчистването на пътя, предстои и изваждането на автобуса. Хората, които пътували за Румъния, вероятно са объркали пътя и са заседнали. 

16 излизания заради тежката зимна обстановка и пожари са имали екипите на Старозагорската пожарна. Те извадили вчера 82-годишен мъж от къща в местността "Карасиврия", в тежко, безпомощно състояние. Човекът е откаран в болницата и за него се грижат медиците. В тъмната част на денонощието пожарникарите се отзовали на 6 сигнала в района на Гурково.

Часове наред продължила спасителната акция на закъсали в преспите автобус, леки коли, бус и камион-цистерна на пътя Ветрен - Николаево. Бурният вятър предизвикал снегонавявания, което довело и до блокирането на возила.

На помощ тръгнал снегорин, след него коли, но всички те закъсали, обясни директорът на пожарната служба комисар Стоян Колев. Всички - около 15 човека, са добре, а на помощ на старозагорските пожарникари се отзовали колегите им от Казанлък.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки