Кой и защо разпарчетоса въоръжението на някогашната славна Българска армия


Кой и защо разпарчетоса въоръжението на някогашната славна Българска армия
Ракетните установки днес може да се видят само в музея
28 Февруари 2018, Сряда


Вижте кои са персоните от прехода които клекнаха на външния натиск

Автор: Десант

По констатацията на ЦРУ, до началото на прехода Българската армия е най-надеждна и обучена на Балканите. Мощна, дисциплинирана, добре подготвена и добре въоръжена с: 2200 танка, близо 4000 бойни бронирани машини, 1450 артилерийски системи, калибър над 100 мм., 120 бойни и спомагателни кораби, 230 бойни самолета, ракетни системи без аналог, 24 пускови установки и 72 ракети „Скъд“ с боен радиус 300 клм, 8 пускови установки за ракети СС-23 - 24 броя с далекобойност 400 клм - ракета-страшилище с касетъчни бойни заряди, които се разпръскват във въздуха; ракета, която не може да се прихване, защото променя посоката си и ядреният заряд става неоткриваем.

Под външен ултимативен натиск обаче България унищожи безвъзмездно бойния си потенциал, без никаква вътрешна политическа съпротива.

Цивилен военен министър от зората на  демокрацията наруши договора с руската страна: да не ги показваме, продаваме и да не допускаме представители на трета страна до въоръжението ни, доставено от там. Но американските експерти буквално се катереха като алпинисти по тях, снимаха и сверяваха номерата им.

А външния министър в царското правителство Соломон Паси, при посещение в САЩ, изрази позиция без да я съгласува дори със Симеон Сакскобурготски. България ще нареже ракетите!

Николай Свинаров, военен министър изкара пълен мандат, защото по негово време се разделихме с най-добрите си оръжия под натиск от САЩ по искане от Турция. За тях, българите сме важни и добри послушници, но Турция независимо от политическите ветрове ще останат за тях винаги стратегически партньор.

Наши висши военни настояваха САЩ да ни компенсират за нарязаните ракети, с нови по-мощни реактивни системи за залпов огън и ескадрила изтребители. Не се случи нито едното, нито другото!!!

Нещо повече: наши военни предложиха идеята, установките на ракетите "Скъд" да бъдат преоборудвани за противопожарни съоръжения. Влекачите им са много мощни и високо проходими, а тялото на ракетата побира 40 тона вода. Американският представител обаче направил характерен жест с ръка "Искам ги нарязани и намачкани".

ВВС имаше уникален прихващач с променлива геометрия на крилата МиГ -23 - "лисицата" неоткриваем за противниковите радари. Снет бе незабавно от въоръжение.

Трите изтребителя разузнавачи МиГ 25, базирани в Добрич, контролираха Гърция, Турция и 6-ти американски фронт в Средиземно море.

След 1989 г. се оказа, че поддръжката на МиГ 25 е много скъпа и ги върнахме на Русия. В замяна, получихме пет изтребителя МиГ 23 МЛД последна модификация, воювали в Афганистан, които в някои отношения  превъзхождаха сегашните МиГ 29.

По-късно в годините военен министър  Николай Младенов отговаря очудено на въпрос на разследващ журналист "Защо се е случило така?"

Тези данни разпространиха от сдружението на наши сънародници - учещи и работещи зад граница Н.И.Е. 

Оттам изтъкват, че наши студенти от "University College London” със своите преподаватели, анализират в учебни политически упражнения ситуацията във всяка страна, включително и в нашата.  Те сап редоставили на Н.И.Е. архив с подробна политико-биографична информация за политическите личности, преминали през обществения живот на страната ни преди и по време на т.нар. преход.


В категории: Новини , История , Нова история

6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
Наполеон
05.01.2021 12:38:18
0
0
А коя фирма ги режеше крадеше парите.....зетя на кой...от сегашните управляващи? И се разследваха
за злоупотреби и накрая всички чисти, ама не!!!!
5
Georgi Prokopov
01.01.2021 21:23:32
0
0
Към нов.4,
Написаното за броят на самолети, кораби, танкове и пр. категорично отговаря на истината. Истина е, че Турция поставиха условие за да влезем в НАТО трябва да унищожим ракетните установки и не само. Наколенкаджиите от правителството на Кобурга, заедно с Паси, Свинаров, Младенов услужливо изпълниха разпореждането на САЩ. Колониална държава, какво да се прави.
4
Georgiev
15.03.2018 07:45:50
0
0
Koйто и да е писъл следното: "2200 танка, близо 4000 бойни бронирани машини, 1450 артилерийски системи, калибър над 100 мм., 120 бойни и спомагателни кораби, 230 бойни самолета" заслужава меко казано едно уважение с една твърда тояшка!?

друг коментар нямам
3
MUNCHO
02.03.2018 10:28:00
1
0
PODVEZDANETO POD NAKAZATELNA OTGOVORNOST OT VOENEN SAD NA DLAZNOSTNITE LITZA VZELI TEZI
,,MADRI,,RESHENIJA,NE SAMO SHTE BADE SPAVEDLIVO VAZMEZDIE,NO SHTE NAKARA I DRUGI DA SE,,ZAMISJA
T,,PREDI DA ,,PREDPRIEMAT,,PODOBNI DEISTVIJA ZASJAGASHTI NATZIONALNATA NI SIGURNOST!
2
Евгени Чолаков.
01.03.2018 06:33:27
4
0
Помня кога бяха нарязани и унищожени всички описани по горе военна техника. Помня и отмяната на военна служба и запаса. Но сега тези господа - които с лека ръка нарязаха и унищожиха Българската армия - замислят ли се каква поразия направиха. Замислят ли се че при евентуално нападение НЕ ДАЙ БОЖЕ какво ще ни се случи.
1
MUNCHO
28.02.2018 13:32:26
2
2
ARMEISKATA KLETVA DAVANA OT VSEKI VOENNOSLUZESHT, NE E LI VALIDNA I DNES?!NIMA E ,,OTMENENNA,,
ILI MOZE DA SE ,,OTMENI,,?!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки