В Унгария подготвят закон "Стоп Сорос"


В Унгария подготвят закон "Стоп Сорос"
28 Февруари 2018, Сряда


Документът съдържа наказателни мерки срещу онези, които подкрепят и организират нелегалната имиграция. Вижте подробностите

Автор: Младен Янев

Унгарското правителство публикува пълния текст на пакета срещу незаконната миграция, наречен „Стоп Сорос".

Първият от този законопроект засяга дейността на неправителствените организации, които подкрепят миграцията на бежанците в страната. Вторият пакет предлага да се въведе 25% данък върху получените от чужбина средства за такива организации, а третият да съдържа наказателни мерки срещу онези, които подкрепят и организират нелегалната имиграция.

Унгарският премиер Виктор Орбан, който е радикален противник на имиграцията, заяви, че „организациите, подкрепящи миграцията, изпълняват плана на Джордж Сорос (американски милиардер и филантроп от унгарски произход) за преселване на милиони бежанци от Африка и Близкия изток в Европа".

Унгарските власти са против задължителните квоти за приемане на бежанци в страните от ЕС, тъй като това е заплаха за националната сигурност.

По-рано Унгария прие закон, който регулира чуждото финансиране на националните университети. Този документ задължава чуждестранните образователни институции да имат обучителни центрове в страната, в която са регистрирани. В резултат, централният европейски университет в Будапеща, създаден и съществуващ за сметка на Сорос, може да бъде затворен, тъй като е регистриран в САЩ.

Законодателната инициатива на Будапеща вече предизвика загриженост в европейските правителствени кръгове. Общият смисъл на тази загриженост беше изразен от германския "Франкфуртер алгемейн цайтунг": „Унгарският премиер Виктор Орбан представлява последния бастион на Европа преди победоносното изкачване на исляма“.

Самият Виктор Орбан, като говори с годишния доклад за състоянието на нацията, описва ситуацията с притока на мигранти от мюсюлманските държави в мрачни цветове: „Черните облаци покриват Европа, страните ще престанат да съществуват, Западът ще падне, Европа дори няма да разбере, че това е нашествие".

Той също така предсказа появата на мюсюлманско мнозинство в Европа и обвини правителствата на европейските държави в слепота и изолацията от реалното състояние на нещата.


В категории: Свят , Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNSHO
28.02.2018 14:02:02
0
0
PODOBNI MERKI KATEGORI4NO TJABVA DA SE VAVEDAT I U NAS! NIE SME V PATI PO-ZASTRASHENI OT UNGARIJA! I V SASHTOTO VREME DA SE DADE NEZABAVNO,ZAKONOVA VAZMOZNOST-VSI4KI ETNI4ESKI BALGARI,NEZAVISIMO OT TOVA KADE ZIVEJAT ILI SA RODENI,DA POLU4AT BALGARSKO GRAZDANSTVO! DA RAZ4ITAME,4E,,DOBRITE,,NI SASEDI SHTE NI SVARSHAT NASHTA RABOTA E PALNA GLUPOST!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки