Как се чисти сняг в Бургас


Как се чисти сняг в Бургас
27 Февруари 2018, Вторник


Отговорът е елементарен – чакаме времето да се затопли

Автор: Светлана Николова

Въпреки предупрежденията на синоптиците още отпреди 10-тина дни за обилни снеговалежи и влошени метеорологични условия, община Бургас се оказа неподготвена да се справи със снежния проблем.

В края на зимата снегът „изненада“ чиновниците, които така и не успяха да създадат необходимата организация, за да направят предвижването в града поне малко по-поносимо.



Най-тежко е положението в кварталите „Меден рудник“ и „Възраждане“, където има напълно непроходими улици. Тротоарите в целия град също са оставени  непочистени, което създава огромни пречки на пешеходците и те са принудени да се движат по уличните платна, в коловозите,  издълбани от автомобилните гуми.



От общината уверяват, че в Бургас всичко е нормално, че градският транспорт се движи без нарушения, а снегопочистващата техника на фирма „Титан“ работи на 24-часов режим. Шофьорите в града обаче не са на същото мнение. И с възмущение питат, защо фирма „Титан“, с която общината има щедър договор за почистване на града, изрива снега само на бус лентите, а останалата част на шосетата оставя в киша.



Бургазлии масово се оплакват, че не могат да закарат децата си до детските градини и не спират да сигнализират за опасни места, където снегът е затрупал разкопани тротоари и улици заради ремонти, а липсват каквито и да е обозначения за строителни дейности.



Възловата пасарелка на кръстовището до хотел „Мираж“, която свързва комплексите „Славейков“ и „Зорница“, също е затрупана със сняг, видя Десант. Това е единственото място, откъдето може да се премине пеша през натоварения булевард, но за съжаление в момента то не може да бъде ползвано.



Същата е ситуацията и пред болничните заведения, където достъпът на линейки и частни автомобили е силно възпрепятстван. Това признават и от общината. Но само толкова. Докато екипът ни обикаляше из града, видяхме един-единствен снегорин, който обаче се движеше с вдигнати гребла...



Та, на въпроса, как се чисти сняг в Бургас, отговорът е елементарен – чакаме времето да се затопли и да се стопи от само себе си. Иначе от нашия джоб всяка зима отиват допълнително по 1,5 милиона лева в джобчето на "Титан" за... снегопочистване. 




В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки