Наша гордост: Сияна Стратиева от Приморско донесе на страната ни „диамантена“ купа от Белгия


Наша гордост: Сияна Стратиева от Приморско донесе на страната ни „диамантена“ купа от Белгия
27 Февруари 2018, Вторник


Талантливата състезателка отново показа класа и по безапелационен начин записа две чисти победи с „ипон“

Автор: Десант

Каратистката Сияна Стратиева се завърна в Приморско с шампионска титла от Международното състезание Diamond cup, което се проведе в Белгия. Над 220 състезатели от 23 държави демонстрираха бойните си умения в престижната надпревара, съобщават от пресцентъра на общината.

Талантливата каратистка, която е част от спортен клуб „Аригато“ в морския град и състезателка в националния отбор на България, отново прослави Приморско със спортните си изяви на татамито.

Въпреки леката контузия на крака, Сияна успя се наложи над  двете си съпернички от Англия и Полша в категория девойки до 55 кг. Талантливата състезателка отново показа класа и по безапелационен начин записа две чисти победи с „ипон“. Постижението й я нареди на лидерското място и я възнагради с “диамантена“ купа.

Стратиева е едва в началото на спортната си кариера, а вече е носителка на редица постижения от страната и чужбина. Миналата година успя да завоюва бронзов медал от Европейското първенство в Дания, а след това зае първото място на SWISS OPEN JUNIOR в Швейцария. От Белгия това й е вторият  златен медал.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки