Борисов от Лондон: Виждам АЕЦ "Белене" като общ балкански проект


Борисов от Лондон: Виждам АЕЦ "Белене" като общ балкански проект
26 Февруари 2018, Понеделник


По-добре да се дадат пари за инфраструктура, за модернизация на Балканите, за хората, които живеят тук, защото бедността довежда до войни, каза българският премиер

Автор: Десант

Бойко Борисов анонсира предложение за изграждането на АЕЦ "Белене" като общ балкански проект с европейско финансиране. Това каза самият премиер в Лондон, където участва в Инвестиционен форум за Западните Балкани организиран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

В конференцията участват и лидерите от всички страни от региона.

Според Борисов всички държави от Балканите могат да се включат и да се търси финансиране от Европейския съюз, пише БГНЕС.

„АЕЦ Белене с европейско финансиране, с акционери всички нас, можем да го преговорим”, каза българският премиер.

„Хората на Балканите ще ни повярват, когато ни видят с булдозерите, че почваме да строим. Ние сме си дали сметка, че с войни и с доказване кой е по-силен, нищо не е постигнато и сме най-бедните. Затова истински съм щастлив, че сме заедно тук”, заяви още той.

По-добре да се дадат пари за инфраструктура, за модернизация на Балканите, за хората, които живеят на Балканите, защото бедността довежда до войни. Така че или финансираме и изграждаме едни модерни Балкани, или започваме да се готвим за войни, или ЕС вадим пари и започваме да строим и започваме да се подготвяме за друго”, коментира Бойко Борисов.


В категории: Политика , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки