Бившият шеф на полицията в Троян Марин Ичев бил с досъдебно производство


Бившият шеф на полицията в Троян Марин Ичев бил с досъдебно производство
Снимка: Троян 21
24 Февруари 2018, Събота


Вижте за какво е разследван той

Автор: Десант

Има образувано досъдебно производство срещу Марин Ичев и за дейността му като началник на РПУ-Троян. В скандала са замесени лошите практики в троянската полиция по времето на неговото управление и Сдружение "Троян -166", което се е помещавало  в сградата на полицията в Троян, а дежурният на полицията е отговарял както за задълженията си по ЗМВР, така и за сдружението, пише "Троян прес".

Деловодството на Полицията и Сдружението са били едно!

"Представете си колко члена има това сдружение, а сега си представете, че трябва да подадете сигнал срещу някой от тях! Вече имате проблем, нещо повече, имате огромен проблем" - изтъква медията.

Според публикация в нея, сдружение "Троян -166" било създадено да събира лепта от бизнеса за издръжка на полицията, а това е забранено от ЗМВР и е признак за корупция. Твърди се също, че Марин Ичев е ползвал за собствени нужди и няколко от автомобилите на сдружението. 

Чрез порочна схема за дарения в полза на РПУ- Троян, организирана от Ичев и бившият кмет на града Минко Акимов, над 40 бизнесмени, фирми и бивши общински величия, вероятно са си осигурявали имунитет срещу сигнали и разследвания против тях. 

Читатели на "Троян прес" споделят, че Ичев е бил изключително близък приятел на бившия шев на полицията в Ловеч Георги Иванов от времето на школата на МВР, където двамата деляли  една стая в общежитието. Така започва шеметната кариера на Марин Ичев, като стига до началник на РПУ- Троян. За целта изхвърля предшественика си Петър Яшев по най-бруталния и безцеремонен начин.

Преди няколко години Георги Иванов е отстранен от системата на МВР, поради некомпетентност и неизпълнение на служебните задължения. Днес той се подвизава като чобанин в село Голец, какъвто е бил преди да стане шеф на полицията в Ловеч.

Марин Ичев е назначен от Цветан Цветанов за шеф на РПУ-Троян на 1 юли 2010г. Към момента  недопустимата симбиоза, която е била създадена от него между частното сдружение „Троян-166“ и РПУ-Троян, вече е прекратена, с идването на новото ръководство. 


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Анонимен
25.02.2018 22:55:36
3
2
То щото новото ръководство е приказно....мършата продажна и сподвижниците и...маймуна долна....
1
Анатоли Прокопиев
24.02.2018 13:34:04
4
0
Колко пъти съм го казвал това ! И преди и след това всеки на този пост ще работи по същия начин . Цялата държава е схема от корумпирани продажни плъхове !
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки